• ΥΓΕΙΑ

    Έκκληση Τσιόδρα από Ξάνθη: «Είναι κρίμα να πάει χαμένη τόση θυσία που κάναμε»

    Σωτήρης Τσιόδρας


    Με τον γνωστό επιστημονικό τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν στην Ξάνθη, επισήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος μετέβη την Παρασκευή στην περιοχή με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για τη διαχείριση της κατάστασης.

    Παραδέχτηκε ακόμη ότι υπήρξε μια χαλάρωση στην τήρηση των μέτρων, την οποία απέδωσε στην κόπωση, αλλά τόνισε ότι «είναι κρίμα να πάει τόση θυσία χαμένη».

    Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη που είχε με τοπικούς φορείς, ο κ. Τσιόδρας, φορώντας την απαραίτητη μάσκα προστασίας, επισήμανε ότι είχαμε μια τοπική έξαρση, κυρίως στο δήμο Μύκης, όπου ανήκει ο Εχίνος.

    Τουλάχιστον 20 περιπτώσεις αφορούν ασυμπτωματικούς που ήταν στενές επαφές άλλων κρουσμάτων. Η αντιμετώπιση, όπως είπε ακόμη, με τον επιστημονικό τρόπο που είναι γνωστός, με εκτεταμένο εργαστηριακό έλεγχο, τον περιορισμό και απομόνωση των κρουσμάτων και νοσηλεία των πιο βαριών περιστατικών.

    Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παραμείνει στην περιοχή και θα πραγματοποιεί ελέγχους.

    «Υπάρχουν τρόποι να μηδενίσουμε τον ιό και τους ξέρουμε», τόνισε ο κ. Τσιόδρας. Παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα προς όλους: «Είναι κρίμα τόση θυσία που κάναμε όλοι μαζί να πάει χαμένη», είπε και διευκρίνισε ότι υπήρξε μια χαλάρωση των μέτρων τις τελευταίες εβδομάδες, «μια κόπωση στον πληθυσμό, σε όλους».

    Σε ερώτημα για το πού οφείλεται το ξέσπασμα είπε ότι «αν δεν προσέξεις, ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα» σε οικογένεια και παρέα, επισημαίνοντας ότι κάποιοι φορείς ήταν ασυμπτωματικοί.

    Επέστησε την προσοχή στους κλειστούς χώρους, όπου εντοπίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των μολύνσεων.

    Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισήμανε πόσο σημαντικό είναι «να συνειδητοποιήσουμε ότι τα επόμενα 24ωρα θα είναι δύσκολα, όταν θα δώσουμε μάχη για τον ιό». ‘

    Εκανε ακόμη έκκληση σε όλους να εφαρμόζουν τα μέτρα: «αν εφαρμοστούν, αν γίνουν τα τεστ, αν υπάρξει συνεργασία, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

    «Το βασικό είναι να μην μετακινείται αυτός που είναι θετικός στον ιό», τόνισε ο υφυπουργός κλείνοντας την ενημέρωση.

    Δείτε βίντεο:



    ΣΧΟΛΙΑ