• ΥΓΕΙΑ

    Έκκληση Κικίλια σε γιατρούς και νοσηλευτές για να προσληφθούν στο ΕΣΥ

    • NewsRoom
    Κικίλιας: Αθήνα και Αττική έχουν τεράστιες δυνατότητες βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Τουρισμού


    Έκκληση απηύθυνε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε εργαζόμενους στον χώρο της υγείας, νοσηλευτικό, ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό να κάνει αίτηση, προκειμένου να προσληφθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ριχτεί στην μάχη αντιμετώπισης του κορονοϊού.

    «Ήρθε η ώρα της μάχης» ανέφερε ο κ. Κικίλιας για τον κορονοϊό, μετά τον πρώτο θάνατο ασθενή από τον ιό στη χώρα, και πρόσθεσε ότι από χθες η παγκόσμια κοινότητα είναι και επίσημα σε καθεστώς πανδημίας.

    «Κάνω έκκληση σε γιατρούς, νοσηλευτές και παραϊατρικό προσωπικό να κάνουν αίτηση για να προσληφθούν με διετείς συμβάσεις και στην συνέχεια θα προσληφθούν στο ΕΣΥ» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

    Ο υπουργός Υγείας ζήτησε «να γίνουμε τείχος προστασίας για αυτούς που κινδυνεύουν».

    «Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας» κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη το συμβούλιο των ειδικών.

    Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πρόσληψη 2.000 γιατρών και νοσηλευτών με διαδικασίες-εξπρές με διετείς συμβάσεις. «Οι πρώτοι θα είναι στις θέσεις τους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε χθες στο διάγγελμά του: «Ήδη κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να θωρακιστεί η δημόσια υγεία: Προσθέτουμε κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων και αξιοποιούμε εγκαταστάσεις ιδιωτικών κλινικών σε όλη τη χώρα. 

    Καμιά δομή δεν περισσεύει. Και δημόσιος και ιδιωτικός τομέας καλούνται να συνεργαστούν για το κοινό καλό.

    Με διαδικασίες-εξπρές προσλαμβάνονται 2.000 νοσηλευτές και γιατροί με διετείς συμβάσεις. Οι πρώτοι θα είναι στις θέσεις τους στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Και μετά την κρίση, θα παραμείνουν στο δημόσιο σύστημα υγείας».



    ΣΧΟΛΙΑ