• ΥΓΕΙΑ

    Ευτυχία: 5 επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι για να την κατακτήσετε

    ζητιάνος


    Η ευτυχία έτσι όπως την φανταστήκαμε, γνωρίζουμε πλέον καλά ότι δεν υπάρχει. Οι περισσότερες απόψεις συγκλίνουν στο ότι η ευτυχία είναι στιγμές. Με αυτό το δεδομένο, σταματάμε να κυνηγάμε μια αόρατη έννοια και εστιάζουμε στο να δημιουργήσουμε και να συλλέξουμε ευτυχισμένες στιγμές.
    Η επιστημονική έρευνα έχει δείξει, ότι ορισμένες συμπεριφορές μπορούν να μας βοηθήσουν να πετύχουμε το στόχο μας και οι περισσότερες από αυτές είναι απλές και μπορούν να υιοθετηθούν από όλους.

    Κάντε μία καλή πράξη

    Οι καλές πράξεις προκαλούν καλά αισθήματα. Οι έρευνες δείχνουν ότι η προσφορά κάνει τους ανθρώπους (και αυτούς που παίρνουν αλλά και αυτούς που δίνουν) πιο ευτυχισμένους. Γι’ αυτό προσπαθήστε να ξεφεύγετε πού και πού απ’ τη γρήγορη καθημερινότητά σας και να κάνετε μια στάση μπροστά σε μια γιαγιά που δυσκολεύεται να κατέβει τις σκάλες, έναν παππού που δεν ξέρει να χρησιμοποιήσει το ΑΤΜ ή έναν άνθρωπο που δεν έχει να φάει.

    Ασκηθείτε

    Η φυσική δραστηριότητα είναι το μαγικό «χαπάκι» για καλή διάθεση. Μελέτες έχουν δείξει ότι έχει βελτιώσει τη διάθεση ακόμα και σε παιδιά που πάσχουν από κατάθλιψη. Ξεκινήστε την άσκηση και ανεβάστε τις ενδορφίνες σας στα ύψη.

    Δώστε βάση στα καλά

    Το να γράφετε 3 καλά πράγματα που σας συνέβησαν κάθε μέρα (και γιατί είναι καλά) μπορεί να σας κάνει να νιώσετε πολύ όμορφα. Αυτή η «άσκηση» θα σας βοηθήσει να επικεντρωθείτε στα καλά και, ενισχύοντας την αισιόδοξη πλευρά της σκέψης σας, να υιοθετήσετε μια πιο θετική αντίληψη των πραγμάτων.

    Αγκαλιαστείτε

    Το άγγιγμα μεταξύ των ανθρώπων είναι εξαιρετικά σημαντικό για την υγεία και την ευτυχία τους. Μια αγκαλιά μπορεί να απελευθερώσει ακόμη και ωκυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης, γεγονός που κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν πιο δεμένοι.

    Χορέψτε

    Ένας χορός, είτε μπροστά σε κοινό είτε με μοναδικούς θεατές τους τοίχους του σπιτιού σας, θα μπορούσε να αποτελέσει μια εξαιρετική, αλλά στιγμιαία θεραπεία της κακής διάθεσης. Από επιστημονικής πλευράς, μία πρόσφατη μελέτη σε κορίτσια που βρίσκονταν στην εφηβεία, έδειξε ότι ο χορός είναι μία εξαιρετικά θετική εμπειρία με μακροχρόνια επίδραση.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έρωτας ή χρήμα; Νέα στοιχεία δείχνουν τι μας κάνει να νιώθουμε ευτυχία!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βωμολοχία: Πιο έντιμοι όσοι τα λένε στα… γαλλικά

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γκρεμίζονται τα πάντα γύρω σου; Μείνε αισιόδοξος! Έτσι θα τα καταφέρεις!

     



    ΣΧΟΛΙΑ