• ΥΓΕΙΑ

    EE: Προχωρά σε προμήθεια επιπλέον 80 εκατ. δόσεων από το εμβόλιο της Moderna – Τι ισχύει για τις συνθήκες αποθήκευσής του

    • NewsRoom
    CEO Moderna: Λιγότερο αποτελεσματικά τα εμβόλια απέναντι στην Όμικρον - Δεν θα είναι καλά τα πράγματα

    Ο CEO της Moderna Stéphane Bancel


    Το δικαίωμα προαίρεσης για την προμήθεια 80 εκατ. επιπλέον δόσεων του εμβολίου της Moderna,  mRNA-1273, άσκησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

    Πλέον οι συνολικές δόσεις του εμβολίου της Moderna που αγοράζει η ΕΕ για τα κράτη μέλη της ανέρχονται σε 160 εκατομμύρια.

    «Εκτιμούμε ιδιαίτερα την ψήφο εμπιστοσύνης στην Moderna και το mRNA-1273, το υποψήφιο εμβόλιό μας έναντι της COVID-19, που μας δίνει η συμφωνία για αύξηση των δόσεων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή,» σχολίασε ο Stéphane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

    «Καθώς το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται πλέον στην προετοιμασία για τη διανομή του εμβολίου, αναμένοντας από στιγμή σε στιγμή έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και άλλες ρυθμιστικές αρχές, η δέσμευσή μας για τη συνεργασία με κυβερνήσεις και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο για την καταπολέμηση αυτής της πανδημίας παραμένει ιδιαίτερα υψηλή», πρόσθεσε.

    Την ίδια ώρα,  η Moderna επιβεβαίωσε πως  ότι το εμβόλιο mRNA-1273 μπορεί να μεταφερθεί σε τοπικό επίπεδο υπό ελεγχόμενες συνθήκες σε υγρή μορφή στους 2 με 8°C, διευκολύνοντας σημαντικά την διανομή του εμβολίου στις δυσπρόσιτες περιοχές.

    Η Moderna έχει ανανεώσει τον οδηγό χειρισμού και διανομής του εμβολίου mRNA-1273, ώστε να συμπεριλάβει τη δυνατότητα μεταφοράς σε τοπικό επίπεδο υπό ελεγχόμενες συνθήκες σε υγρή μορφή στους 2 με 8°C. Όπως είχε ανακοινωθεί και νωρίτερα στο έτος, το εμβόλιο mRNA-1273 μπορεί να παραμείνει σταθερό σε τυπικές θερμοκρασίες ψύξης 2° έως 8°C για 30 ημέρες.

    Οι παραπάνω πληροφορίες κοινοποιήθηκαν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την Επιτροπή για τα Εμβόλια και Συναφή Βιολογικά Προϊόντα (VRBPAC) στις ΗΠΑ, μετά από την οποία η Συμβουλευτική Επιτροπή του FDA ενέκρινε τη χορήγηση άδειας έκτακτης χρήσης για το εμβόλιο της Moderna στη χώρα.

    Διαβάστε επίσης: 

    ΗΠΑ: Ο Τραμπ «πρόλαβε» τον FDA και ανακοίνωσε πρώτος την έγκριση του εμβολίου της Moderna

    Εμβόλιο Moderna: Θετική εισήγηση από την συμβουλευτική επιτροπή στην FDA

    Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Συνεδριάζει στις 6 Ιανουαρίου για το εμβόλιο της Moderna



    ΣΧΟΛΙΑ