ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα τους πολίτες να εμβολιαστούν επισημαίνοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών που νοσηλεύονται με covid-19 σε ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένοι με την αναμνηστική δόση.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι οι πολίτες θα πρέπει να γιορτάσουν με σύνεση την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά την απόφασή του να μην επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς για την ανάσχεση της εξάπλωσης της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής Όμικρον του κορονοϊού.
«Λυπάμαι που το λέω, αλλά η συντριπτική πλειονότητα πολιτών που καταλήγουν σε ΜΕΘ των νοσοκομείων μας είναι άνθρωποι που δεν έχουν λάβει την αναμνηστική δόση», είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του σε ένα εμβολιαστικό κέντρο.
«Μίλησα με γιατρούς που λένε ότι ο αριθμός (εκείνων που δεν έχουν λάβει την τρίτη δόση) και βρίσκονται σε ΜΕΘ φθάνει έως και το 90%. Η παραλλαγή Όμικρον εξακολουθεί να προκαλεί πραγματικά προβλήματα, βλέπετε τα κρούσματα να αυξάνονται στα νοσοκομεία, αλλά είναι προφανώς ηπιότερη (η παραλλαγή Όμικρον) από την Δέλτα», σχολίασε ο Τζόνσον.
«Νομίζω ότι όλοι θα πρέπει να διασκεδάσουν την Πρωτοχρονιά αλλά με έναν λογικό και συνετό τρόπο. Κάντε ένα τεστ, σκεφτείτε τον αερισμό, σκεφτείτε τους άλλους αλλά κυρίως κάντε την τρίτη δόση», είπε.
Η Βρετανία καταγράφει ρεκόρ στον αριθμό νέων κρουσμάτων και χθες αναφέρθηκαν 129.471 νέες μολύνσεις εξαιτίας της υψηλά μεταδιδόμενης παραλλαγής του ιού Όμικρον.
Επίσης υπάρχουν ανεπίσημες πληροφορίες για δυσκολία στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ.
Παρότι ο αριθμός των ημερήσιων νοσηλειών έχει αυξηθεί, παραμένει αρκετά κάτω από εκείνον που σημειωνόταν στις αρχές του χρόνου με περίπου 1.000 εισαγωγές καθημερινά σε σχέση με 4.000 τον Ιανουάριο.
Διαβάστε επίσης:
ΕΟΔΥ: Έκρηξη κρουσμάτων και σήμερα – Θα ξεπεράσουν τις 25.000
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν rapid test σε όλα τα Δημοτικά Ιατρεία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Eρχεται τραπεζικό deal, το big short στην Metlen και η αποθέωση, οι ντομάτες του Θεοδωρόπουλου, η έδρα Μυστακίδη στο LSE, οι νέες business Χούμπαυλη, σε ποιο σπίτι στεγάζει τον έρωτά του ο 70χρονος πολιτικός
- Κρι Κρι: Ισχυρές επιδόσεις με όχημα το greek yoghurt
- Αναργύρειος και Κοργιαλένειος Σχολή: Το διαμάντι των Σπετσών διηγείται το παρελθόν, το παρόν και το όραμα για το μέλλον
- Metlen: H JP Morgan, το big short, και το super report με την τιμή στόχο τα 64 ευρώ – Όλο το παρασκήνιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.