ΥΓΕΙΑ

Attica Bank: Δωρεά ενός νέου πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ

Δημήτρη Πύρρο, Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ, Νικόλαο Παπαευσταθίου, Πρόεδρος ΕΚΑΒ – Κώστα Μητρόπουλο, Πρόεδρος Δ.Σ. Attica Bank, Ιωάννη Καλλίγερο, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος Mercedes-Benz Ελλάδος, Θεόδωρο Πανταλάκη, Διευθύνων Σύμβουλος Attica Bank


Με ένα νέο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο ενισχύεται από σήμερα ο στόλος του ΕΚΑΒ, έπειτα από τη νέα δωρεά της Attica Bank, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της συλλογικής εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία αλλά και στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας της τράπεζας.

Η παραλαβή του ασθενοφόρου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου, στους χώρους του ΕΚΑΒ, παρουσία του Προέδρου της Attica Bank κ. K. Μητρόπουλου, του Διευθύνοντος Συμβούλου της Attica Bank κ. Θ. Πανταλάκη, του Προέδρου ΕΚΑΒ κ. Ν. Παπαευσταθίου, του Διευθυντή Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ, κ. Δ. Πύρρου και του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Mercedes-Benz Hellas κ. Ι. Καλλίγερου.

Η νέα κίνηση της Attica Bank, η οποία συνεχίζει τις υποστηρικτικές της δράσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που απορρέουν από την πανδημία, προσφέρει ένα ουσιαστικό στήριγμα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ειδικότερα στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.  Έρχεται, μάλιστα, μετά την απόφαση της  τράπεζας για το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού, σε συνεργασία  με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «Αποστολή», για τη στήριξη του προγράμματος «Αποστολή για τους άστεγους».

Κατά την τελετή παραλαβής του νέου ασθενοφόρου, ο Πρόεδρος της Attica Bank κ. Κώστας Μητρόπουλος δήλωσε: «H Attica Bank αθροίζει τις δυνάμεις της στην εθνική συλλογική προσπάθεια για το γρήγορο ξεπέρασμα της πανδημίας και των πολύπλευρων συνεπειών της στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Με το πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης στηρίζουμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συμβάλλουμε στην ενίσχυση  του  συστήματος υγειονομικής περίθαλψης  όχι μόνο για την αντιμετώπιση της τρέχουσας κρίσης αλλά και κάθε μελλοντικής απειλής».

Από την πλευρά του ο  Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank κ. Θεόδωρος Πανταλάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε τις επιχειρηματικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων συνεπειών που επέφερε ο Covid-19. Με συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης και ως ελάχιστο δείγμα στήριξης στις υγειονομικές αρχές της  χώρας μας και σε όλους όσοι εργάζονται στην πρώτη γραμμή για τη δημόσια Υγεία, παραδίδουμε, σήμερα, ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημα στο ΕΚΑΒ και εκφράζουμε τη δέσμευσή μας για υποστήριξη του έργου του».

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαος Παπαευσταθίουο εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες του στην Attica Bank για την δωρεά «ενός σύγχρονου, πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου οχήματος με στόχο την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας».

«Τέτοιου είδους ουσιαστικές πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς, όπως αυτή της Attica Bank ειδικά κατά τη διάρκεια της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης του SARSCoV-2, αποτελούν το πλέον ελπιδοφόρο μήνυμα στη προσπάθεια στήριξης του ξεχωριστού έργου των Διασωστών του ΕΚΑΒ, του μοναδικού δημόσιου φορέα παροχής δωρεάν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας. Ευελπιστούμε, η σημερινή ημέρα, να αποτελέσει σημείο έμπνευσης και για άλλους φορείς έτσι ώστε, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να συμβάλλουν στην βελτίωση της ασφαλούς πρόσβασης όλων των συμπολιτών μας σε σύγχρονες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, που αν μη τι άλλο αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό», πρόσθεσε ο κ. Παπαευσταθίου.


ΣΧΟΛΙΑ