• ΥΓΕΙΑ

    Αποκλειστικά για νοσηλεία ασθενών με COVID-19 το ΝΙΜΙΤΣ και το ιδιωτικό κέντρο Attica

    • NewsRoom


    Επιπλέον μέτρα για τη στήριξη του τομέα της Υγείας, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Βάσει αυτών, στο εξής το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ διατίθεται για αποκλειστική νοσηλεία ασθενών με COVID-19, ενώ για τον ίδιο σκοπό, θα χρησιμοποιηθεί το ιδιωτικό κέντρο Attica στην Ελευσίνα.

    Η κα Πελώνη τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκατομμύρια ευρώ για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, ενώ θα διατεθούν επιπλέον 70 εκατομμύρια για την πρόσληψη 2.000 ατόμων σε νοσοκομεία, ΕΚΑΒ και άλλες δομές Υγείας, ενώ ήδη έχουν γίνει 950 προσλήψεις.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Κυριακή, τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα είναι 331.

    Δέκα άτομα έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ τέσσερα άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους. Επίσης, νοσηλεύονται 51 ασθενείς, από τους οποίους οι 8 είναι διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Οι υπόλοιποι βρίσκονται σε κατ΄οίκον περιορισμό. Από τα 331 κρούσματα, 44 είναι αυτά που οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο κόλλησαν τον ιό.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ