• ΥΓΕΙΑ

    Σχολεία: Να ανοίξουν εισηγείται η Eπιτροπή – Κλειστά τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές – Τι θα γίνει με το λιανεμπόριο

    • Έφη Τσιβίκα


    Αποφάσεις σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων και του λιανεμπορίου έχει λάβει μέχρι στιγμής η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, της οποίας η τηλεδιάσκεψη βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Η Επιτροπή αποφάσισε να εισηγηθεί οι αγορές σε είδη ένδυσης – υπόδησης και κοσμήματος να γίνονται με ραντεβού εντός του καταστήματος (click in shop) και σε όλα τα υπόλοιπα είδη με εξ αποστάσεως παραγγελίες και παραλαβή από το κατάστημα (click away). Οι ειδικοί εισηγούνται, επίσης, να παραμείνουν ανοιχτά σε όλη τη χώρα τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών και να ανοίξουν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ στις μη επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.

    Όσον αφορά στα σχολεία, θα εισηγηθούν να ανοίξει η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε όλη την Ελλάδα από την ερχόμενη Δευτέρα, εκτός από τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές.

    Διαρροές κάνουν λόγο για διχογνωμία μεταξύ των μελών της Επιτροπής αναφορικά με την ώρα έναρξης της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, με ορισμένα εξ αυτών να εισηγούνται την απαγόρευση από τις 8μ.μ. και άλλα την απαγόρευση από τις 9 μ.μ., όπως και στην υπόλοιπη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα ισχύοντα, στις “κόκκινες” περιοχές η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 6μ.μ.

    Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από τον Πρωθυπουργό και θα ανακοινωθούν από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, στις 6 το απόγευμα.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ζέττα Μακρή: Ανοίγουν 1η Φεβρουαρίου Γυμνάσια, Λύκεια – Τι θα γίνει στις «κόκκινες» περιοχές

    Παγώνη: Να ανοίξουν τα σχολεία με εβδομαδιαία τεστ κορονοϊού σε μαθητές και καθηγητές

    Σύψας: Πιθανή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 και επιστροφή στο click away στην Αττική

     



    ΣΧΟΛΙΑ