• ΥΓΕΙΑ

    Αναστέλλονται οι κανονικές άδειες του προσωπικού του Υπουργείου Υγείας, των νοσοκομείων και όλων των υγειονομικών σχηματισμών της χώρας

    • NewsRoom
    κικιλιας

    Βασίλης Κικίλιας, υπουργός Υγείας


    Αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας οι κανονικές άδειες του προσωπικού του Υπουργείου Υγείας, των νοσοκομείων και όλων των υγειονομικών σχηματισμών της χώρας, με απόφαση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μετά την επιβεβαίωση του 1ου κρούσματος κοροναϊού στη χώρα.

    “Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, αναστέλλονται και ανακαλούνται μέχρι νεωτέρας, οι κανονικές άδειες του προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, των Κεντρικών Υπηρεσιών των Υγειονομικών Περιφερειών, των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, του ΕΚΕΑ, της ΕΚΑΠΥ, του ΙΦΕΤ και των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Τοπικά Ιατρεία), καθώς και των Τοπικών Ομάδων Υγείας σε όλη τη χώρα”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

    Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19 ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης (26/02/2020) ο υπεύθυνος ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγος, Σ.Τσιόδρας.

    “Πρόκειται για Ελληνίδα 38 ετών, ταξιδιώτισσα από πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας. Είναι καλά στην υγεία της, παρακολουθείται από μία ομάδα εξαιρετικών συναδέλφων στη Θεσσαλονίκη και τη στιγμή που σας μιλώ, γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών της και οι κοντινές επαφές θα τεθούν οικειοθελώς σε απομόνωση και θα επιτηρείται η υγεία τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

    Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο δράσης του υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των πιθανών κρουσμάτων κοροναϊού στην Ελλάδα.

    Η λίστα με τα νοσοκομεία που θα δέχονται κρούσματα κοροναϊού:

    Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλια έχει εγκρίνει τα νοσοκομεία της χώρας που ορίζονται ως νοσοκομεία αναφοράς και συντόνισε τις δράσεις των συναρμόδιων φορέων.

    Η λίστα με τα νοσοκομεία που θα δέχονται τα κρούσματα και τα οποία ορίζονται ως «νοσοκομεία αναφοράς», είναι τα εξής:

    1η ΥΠΕ: Βασικό: ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», Αναπληρωματικό: ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»

    2η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν», Αναπληρωματικό: ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»

    3η και 4η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Αναπληρωματικά: Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης, ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»

    5η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας, Αναπληρωματικό: ΓΝ Λαμίας

    6η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια», Αναπληρωματικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων

    7η ΥΠΕ: Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου, Αναπληρωματικό: ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»



    ΣΧΟΛΙΑ