• ΥΓΕΙΑ

    Άλμπερτ Μπουρλά (CEO Pfizer): Γιατί δεν θα κάνει πρώτος το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

    • NewsRoom
    Εμβόλιο Pfizer: Πέφτει στο 47% η προστασία μετά τους πέντε μήνες

    Albert Bourla, CEO Pfizer


    Ο πρόεδρος και CEO της Pfizer, Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε εχθές πρόθυμος να είναι από τους πρώτους που θα κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό που κατασκευάζει η εταιρεία του.

    Ωστόσο, όπως τόνισε ο ελληνικής καταγωγής επιστήμονας μιλώντας στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC, κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι εφικτό, λόγω ηθικών ζητημάτων. «Εάν έχουμε έναν περιορισμένο αριθμό δόσεων, δεν είμαι σίγουρος ότι θα συνιστάται ένα άτομο της ηλικίας μου και του επαγγέλματός μου να είναι από τα πρώτα που θα εμβολιαστούν. Επομένως θέλω να το σεβαστώ αυτό», σημειώνει ο Δρ. Μπουρλά στη συνέντευξή του.

    Ο ελληνικής καταγωγής επικεφαλής της Pfizer χαρακτήρισε χθες τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών «μια μεγάλη ημέρα ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα». Η Pfizer και η BioNTech αναφέρουν ότι η κλινική δοκιμή που είχε δύο ομάδες εθελοντών (εμβολιασμένων ατόμων και εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο) έδειξε ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου άνω του 90% σε επτά ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.

    Υπενθυμίζεται, πως την Δευτέρα, ο CEO της Pfizer είχε αναφέρει πως η ζήτηση για το εμβόλιο της Pfizer θα ξεπεράσει κατά πολύ την παραγωγική δυνατότητα της εταιρείας, η οποία προς το παρόν επιτρέπει την παραγωγή 50 εκατομμύριων δόσεων μέσα στην τρέχουσα χρονιά και έως και 1,3 δισ. δόσεων μέσα στο 2021.



    ΣΧΟΛΙΑ