ΥΓΕΙΑ

Άλμπερτ Μπουρλά (Pfizer): 2 δισ. δόσεις του εμβολίου το 2021

  • NewsRoom

Albert Bourlas, CEO Pfizer


Άδεια εντός του Φεβρουρίου αναμένεται να λάβει το εμβόλιο της Johnson & Johnson από την ΕΕ, σύμφωνα με την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, η ΕΕ έχει συνάψει συμφωνία για 200 εκατ. δόσεις, με την επιλογή για αγορά άλλων τόσων δόσεων, ήτοι συνολικά 400 εκατ, δόσεων, ενδέχεται να λάβει άδεια εντός του Φεβρουαρίου.

Ο Έλληνας CEO της εταιρείας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανακοίνωσε ότι το 2021 η εταιρία θα παραγάγει 2 δισ. δόσεις του εμβολίου, ενώ η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λάβει το 2ο τρίμηνο του 2021 ΕΕ τουλάχιστον 75 εκ. δόσεις.

Μιλώντας σε διαδικτυακή συνάντηση που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα με τους CEO’s των παρασκευαστριών εταιρειών BioNTech, CureVac και Moderna, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και των Επιτρόπων Στέλλας Κυριακίδου και Μαρίγια Γκάμπριελ, o κ. Μπουρλά υπογράμμισε ότι πρέπει να βρεθεί μια χρυσή τομή ανάμεσα στην εκδικητικότητα των πολιτών και την ανάπτυξη της επιστημονικής έρευνας.

Από την πλευρά του ο κ. Σχοινάς επανέλαβε ότι εάν δεν διαπραγματευόταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για λογαριασμό των κρατών μελών τότε τα πλουσιότερα εξ αυτών θα είχαν εξασφαλίσει περισσότερες δόσεις των εμβολίων.

O επικεφαλής της γερμανικής φαρμακευτικής Biontech Oυγκούρ Σαχίν υπογράμμισε ότι η εταιρεία του έχει ωφεληθεί από την χρηματοδότηση της ΕΕ καθώς όταν ξεκίνησε η πανδημία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υποστήριξε την Biontech και η παρασκευάστρια εταιρεία κατάφερε να επεκτείνει την παραγωγική της δραστηριότητα.


ΣΧΟΛΙΑ