ΥΓΕΙΑ

Αυστρία: Παρέλαβε το πρωί τις πρώτες 7.200 δόσεις του εμβολίου της Moderna

  • NewsRoom


«Σήμερα το πρωί έφτασαν στην Αυστρία οι πρώτες 7.200 δόσεις του εμβολίου CoV από τη Moderna, άλλες 10.000 δόσεις θα έρθουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, και κατόπιν, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, θα παραδοθούν συνολικά 200.000 δόσεις αυτού του επιπλέον εμβολίου», δήλωσε το απόγευμα στη Βιέννη ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ Άνσομπερ.

Το εμβόλιο παράγεται στην Ελβετία και διανέμεται σε ευρωπαϊκές χώρες, κάθε μία από τις οποίες διαθέτει κεντρική αποθήκη, η οποία στην Αυστρία βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, και σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, με τα εμβόλια της Moderna που θα παραδοθούν το πρώτο τρίμηνο του 2021, μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου 100.000 άνθρωποι κατά του κορονοϊού. Θα ακολουθήσουν άλλες 690.000 δόσεις το δεύτερο τρίμηνο, έτσι ώστε η Moderna να αντιπροσωπεύει επίσης έναν σημαντικό πυλώνα του σχεδίου εμβολιασμού στην πιο σημαντική φάση εμβολιασμού κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, επισήμανε ο Ρούντολφ Άνσομπερ.

Το εμβόλιο αυτό είναι, μετά εκείνο των Biontech και Pfizer, επίσης ένα εμβόλιο mRNA, και η σχετική μελέτη αποτελεσματικότητας που δημοσιεύθηκε στις 30 Δεκεμβρίου στο New England Journal of Medicine έδειξε για τη Moderna ποσοστό επιτυχίας 94,1%, ενώ υπήρχε ποσοστό προστασίας 100% στην πρόληψη σοβαρών κύκλων ασθενειών. Σύμφωνα με τη σύσταση της αρχής αδειοδότησης, οι δύο δόσεις του εμβολίου πρέπει να χορηγούνται σε διάστημα 28 ημερών.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός-ΕΚΠΑ: Οδηγός εμβολιασμού για ασθενείς με καρκίνο

Γερμανία: Lockdown μέχρι τις αρχές Απριλίου προβλέπει η Μέρκελ

Πώς θα είναι το πιστοποιητικό που θα λαμβάνει ο πολίτης μετά τον εμβολιασμό

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση


ΣΧΟΛΙΑ