• Οικονομία

    «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Υποβολή δηλώσεων για την Α’ Φάση τον Απρίλιο και τη Β’ Φάση το Μάρτιο

    Το Σεπτέμβριο η ψήφιση του νέου κεφαλαιοποιητικού επικουρικού ταμείου

    Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων


    Από σήμερα και μέχρι τις 30 Απριλίου ξεκινούν οι αιτήσεις στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ για όσους εργοδότες – επιχειρήσεις επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον Απρίλιο (Α’ Φάση).

    Επίσης μέχρι τις 12 Απριλίου μπορούν να γίνουν ορθές επαναλήψεις για τον μήνα Μάρτιο για τις επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Οι επιχειρήσεις – εργοδότες υποβάλλουν στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό, εντός της κάτωθι προθεσμίας:

    Ι. Για τον μήνα ΑΠΡΙΛΙΟ 2021– Α΄ ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

    ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ: ΑΠΟ 6/4/2021 ΕΩΣ ΚΑΙ 30/4/2021

    Επισημαίνεται ότι ο προβλεπόμενος έλεγχος για την πλήρωση των οικονομικών κριτηρίων από την ΑΑΔΕ, τα οποία θα καθοριστούν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, θα πραγματοποιηθεί μετά την έκδοση αυτής.

    Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

    ΙΙ. Για τον μήνα ΜΑΡΤΙΟ 2021– Β΄ ΦΑΣΗ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

    Δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Μάρτιο 2021, εντός της κάτωθι προθεσμίας:

    ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ: ΑΠΟ 6/4/2021 ΕΩΣ ΚΑΙ 12/4/2021

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΠΕΚΑ: Νωρίτερα η αποπληρωμή των επιδομάτων λόγω Πάσχα

    Σε τηλεργασία περίπου 741.000 εργαζόμενοι τον Μάρτιο

    Νέες ενστάσεις επιστημόνων για την οικονομική ενίσχυση των €400 – Ζητούν ενιαία κριτήρια για όλους



    ΣΧΟΛΙΑ