• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Σε αυτές τις χώρες θα μεταφερθούν οι επιχειρήσεις της Βρετανίας μετά το Brexit

    • Αθηνά Λαρδή
    Γαλλία


    Brexit: Η Γαλλία είναι η νούμερο ένα επιλογή για τις βρετανικές επιχειρήσεις, που σκέφτονται να μετακινήσουν την έδρα τους ή το σύνολο των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με μια νέα έρευνα.

    H Adecco, εταιρεία παροχής Υπηρεσιών Ανθρώπινου Δυναμικού, πραγματοποίησε μια έρευνα, αναφορικά με τις προθέσεις των Βρετανών επιχειρηματιών, μετά το Brexit. Πολλοί δήλωσαν πως δεν έχουν στα άμεσα σχέδιά τους μια μετεγκατάσταση της εταιρείας του. Άλλοι, όμως, ανέφεραν πως ανησυχούν ιδιαίτερα για την απόφαση εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και γι΄αυτό σκέφτονται όλες τις πιθανές λύσεις. Μάλιστα, οι 99 από τους 618 συμμετέχοντες στην έρευνα, δηλαδή το 20%, επέλεξαν τη Γαλλία ως επόμενη έδρα της επιχείρησής τους. Η Γερμανία ήρθε δεύτερη, με ποσοστό 16%.

    Δείτε αναλυτικά τους προορισμούς:

    brexit

    Η έρευνα δεν ξεκαθαρίζει ποιες εταιρείες σκέφτονται να φύγουν από τη Μεγάλη Βρετανία και ποιες να μείνουν. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα αποχωρήσουν πιο εύκολα από τη χώρα. Υπάρχουν και κάποιες δημόσιες επιχειρήσεις που εξετάζουν τη μετεγκατάσταση. Άλλωστε είναι γνωστό πως όλος ο επιχειρηματικός κόσμος θορυβήθηκε από την απόφαση του Brexit. Υπεύθυνοι της Vodafone και της EasyJet  έχουν δηλώσει πως στα σχέδιά τους βρίσκεται μια εταιρική “μετακόμιση”.

    Η JPMorgan επανειλλημένα έχει δηλώσει πως ίσως χρειαστεί να μεταφέρει πολλές θέσεις εργασίας εκτός Αγγλίας, ενώ η Goldman Sachs ανακοίνωσε ότι πολλές τράπεζες θα μεταφέρθουν στο εξωτερικό. Οι τράπεζες “κλείνουν το μάτι” στην Ιρλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

    Η αναφορά επεσήμανε: “Δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα τις συνέπειες των μετεγκαταστάσεων, λόγω brexit, γιατί δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν ξένες επενδύσεις στη χώρα. Ορισμένες επιχειρήσεις μπορεί να αποφασίσουν να επενδύσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όχι γιατί είναι η ιδανική τοποθεσία για τις ανάγκες της επιχείρησής τους, αλλά επειδή μια  μετεγκατάσταση σε υπερπόντια εδάφη ίσως αποδειχθεί αρκετά πιο επικίνδυνη.”

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ekplixi-germania-anaptissete-san-na-min-sinevi-pote-brexit/67307

     



    ΣΧΟΛΙΑ