• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Το ράλι των μετοχών θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους. Τι λένε οι αναλυτές

    dow jones


    Την αισιοδοξία τους ότι το ράλι ανόδου των χρηματιστηρίων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της χρονιάς εκφράζουν αναλυτές. Η ιστορία έχει δείξει ότι το πρόσφατο ανοδικό κύμα που πυροδότησε η εκλογή του Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές αυτό το μήνα, δεν σημαίνει ότι η αγορά έχει ολοκληρώσει την ισχυρή πορεία που καταγράφει παραδοσιακά προς το τέλος κάθε χρονιάς.

    Αυτή τη διαπίστωση διατυπώνει ο αναλυτής Jeff deGraaf της εταιρίας Renaissance Macro. Όπως αναφέρει σε ένα note προς τους πελάτες του, δεν αποτελεί έκπληξη ότι το ράλι που οδήγησε το δείκτη S&P σε άνοδο 3,5%, μπορεί να θεωρείται από τους επενδυτές ως τμήμα της σημαντική απόδοσης που αναμένοντας για το μήνα Δεκέμβριο.

    “Όσο λογικό και αν ακούγεται, αυτό το συμπέρασμα είναι ιστορικά λάθος” υποστηρίζει ο αναλυτής.

    Το ανοδικό ράλι των μετοχών επιταχύνθηκε μετά την νίκη του Τραπ, στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου. Τα κέρδη συνοδεύτηκαν από μία βίαιη αποχώρηση των επενδυτών από τις μετοχές των λεγόμενων αμυντικών κλάδων και την είσοδο τους σε εταιρίες του χρηματοοικονομικού τομέα και τις “κυκλικές” μετοχές, λόγω των προσδοκιών για την πολιτική που θα εφαρμόσει ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων δαπανών για υποδομές και των περικοπών των φόρων.

    Ενώ οι παράγοντες αυτοί αποτελούν καλό οιωνό, είναι κατανοητό ότι οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί για τις επόμενες τοποθετήσεις τους μετά από το πρόσφατο ράλι και τα νέα ιστορικά υψηλά που κατέγραψαν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, υποστηρίζει ο Andrew Adams, τεχνικός αναλυτής στη Raymond James.

    “Η εκτίμηση μου είναι ότι, ενώ εμείς πιστεύουμε ότι η αγορά είναι πρόκειται να κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα, ο κίνδυνος και το ρίσκο είναι μεγαλύτερο τώρα αν λάβουμε υπόψη πόσο ψηλά έχουν διαμορφωθεί αρκετές μετοχές, και μπορεί να υπάρξει ευκαιρία για αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα τις επόμενες ημέρες” επισημαίνει ο αναλυτής.

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το μανιφέστο του Νίκου Καραμούζη. Γιατί ο τραπεζίτης αποφάσισε τώρα να μιλήσει περί κατεστημένων

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Νέες ρυθμίσεις στεγαστικών δανείων

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Στουρνάρας: Σε νέα αναπτυξιακή φάση η ελληνική οικονομία!

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ