• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    ΟΛΘ: Aύξηση 4,7% στα κέρδη εξαμήνου

    • NewsRoom
    Θεοφάνης ΟΛΘ

    Σωτήριος Θεοφάνης,


    Αύξηση κατέγραψε ο κύκλος εργασιών και η κερδοφορία του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης το πρώτο εξάμηνο του έτους.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της εξαμηνιαίας περιόδου έως τις 30 Ιουνίου ο  κύκλος εργασιών ανήλθε σε € 29,2 εκ., υψηλότερος κατά 4,3% σε σχέση με τον κύκλο εργασιών € 28,0 εκ. την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Τα κέρδη μετά από φόρους ενισχύθηκαν κατά 4,7% στα €10,26 εκατ. από τα €9,8 την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

    Κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα από το Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων αυξήθηκαν κατά 11,6%, από € 16,7 εκ. σε € 18,7 εκ., ενώ τα έσοδα από τον Συμβατικό Λιμένα μειώθηκαν κατά 6,1%, από € 10,3 εκ. σε € 9,7 εκ.

    “Αμέσως μετά την ιδιωτικοποίηση της Εταιρείας στις 23 Μαρτίου 2018, ορίστηκε η νέα διοικητική ομάδα με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας, τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και της ικανοποίησης των πελατών, την αύξηση της παραγωγικότητας και τη δημιουργία ενός Λιμένα που θα είναι ένας ευέλικτος οργανισμός, ικανός να ανταποκριθεί σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Τα αρχικά βήματα του σχεδίου δράσης εφαρμόστηκαν με επιτυχία και ήδη παρατηρούμε τα πρώτα οφέλη. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι, για την εξαμηνιαία περίοδο έως την 30ή Ιουνίου 2018, όλες οι χρηματοοικονομικές μας μετρήσεις είναι θετικές με αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 4,3%, του αποτελέσματος μετά από φόρους κατά 4,7% , του EBITDA κατά 5,9% σε σύγκριση με την ίδια χρονική περίοδο του περασμένου έτους, παρά την αργή εκκίνηση κατά την αρχή του έτους”, σχολίασε ο Σωτήριος Θεοφάνης, Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

    “Έχει ήδη επιτευχθεί σημαντική ενίσχυση της παραγωγικότητας, η οποία υπεραντιστάθμισε την αύξηση του τιμήματος παραχώρησης, τώρα στο 3,5% των συνολικών εσόδων έναντι 2% πέρυσι, καθώς και την αύξηση του κόστους εργασίας που προέκυψε από τον επαναϋπολογισμό του 13ου και του 14ου μισθού σύμφωνα με τα εφαρμοζόμενα στις ιδιωτικές εταιρείες στην Ελλάδα” πρόσθεσε ο Σωτήριος Θεοφάνης.

    “Αξιολογούμε προσεκτικά το επενδυτικό μας πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένης της ολοκλήρωσης του σχεδίου επέκτασης του 6ου Προβλήτα, με τις θέσεις ελλιμενισμού πλοίων μεγάλου βυθίσματος και την αναβάθμιση του εξοπλισμού, με στόχο την ευθυγράμμιση με τη συνολική στρατηγική της Εταιρείας και τη βελτιστοποίηση των οικονομικών μεγεθών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι διαθέτουμε τους ανθρώπινους πόρους, την εμπειρία στη διαχείριση λιμένων και την οικονομική δυνατότητα να εφαρμόσουμε με επιτυχία το φιλόδοξο σχέδιο δράσης μας και να επωφεληθούμε από τις ισχυρές δυνατότητες του Λιμένα Θεσσαλονίκης”.



    ΣΧΟΛΙΑ