• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης για 3.000 ανέργους σε συνεργασία με Google

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
    Νέες δεξιότητες για 25.000 ανέργους του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

    Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής του ΟΑΕΔ


    Στην υλοποίηση νέου προγράμματος κατάρτισης για την απόκτηση και την αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων για 3.000 ανέργους προχωράει ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασίας με την Google Ελλάδας.

    Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει εντός Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί έως τον Δεκέμβριο.

    Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης εξετάζεται το πρόγραμμα να έχει 6μηνη διάρκεια και η ημερήσια αποζημίωση για τον καταρτιζόμενο να είναι 25 ευρώ καθαρά. Η κατάρτιση θα είναι 100-150 ώρες και θα αφορά την απόκτηση 4 νέων πιστοποιητικών όπως IT Support, Project Management, UX Design και Data Analytics.

    Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους, ηλικίας έως 29 ετών οι οποίοι διαθέτουν:

    – ενεργή κάρτα ανεργίας

    – τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

    – γνώσεις αγγλικής επιπέδου C1

    – γνώσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών Α επιπέδου.

    Οι ωφελούμενοι που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα κατάρτισης, θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής σε επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται στην τελευταία θέση όσον αφορά την αντιστοίχιση δεξιοτήτων εργαζομένων και αναγκών στην αγορά εργασίας.

    «Πρέπει να τα αλλάξουμε όλα στην κατάρτιση. Είναι αναγκαίο πρέπει να στηρίξουμε τους εργαζομένους να βρουν δουλειά και για την ανάπτυξη του τόπου», επισήμανε. Σημειώνοντας ότι η ανάπτυξη δεν είναι επιδοματική πολιτική, αλλά πολιτική στήριξης των ανέργων και των εργαζομένων.

    Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις πέντε αρχές που θα στηριχθεί η προωθούμενη πολιτική για την αναδιάρθρωση των προγραμμάτων κατάρτισης:

    – Επικέντρωση στις ανάγκες των ανέργων και της αγοράς εργασίας προκειμένου να υπάρχει αντιστοίχιση για την δημιουργία στοχευμένων προγραμμάτων.

    – Ποιότητα στην πιστοποίηση. Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης δεν είναι δυνατόν να δαπανώνται κονδύλια χωρίς αποτελέσματα. Είναι απαραίτητο να υπάρχει πιστοποίηση τόσο των παρόχων όσο και των καταρτιζομένων.

    – Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των προγραμμάτων.

    – Σύνδεση των προγραμμάτων με την αγορά εργασίας. Εκτός από κατάρτιση, είναι απαραίτητη η εργασιακή εμπειρία.

    – Ποιοτικοί πάροχοι, ώστε να πιστοποιείται η παρεχόμενη κατάρτιση.

    Στην συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ακόμη η Γενική Διευθύντρια Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ Αθανασία Θεοδωρίδου και η Γενική Διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης Πέγκυ Αντωνάκου.

    Διαβάστε επίσης:

    ΟΑΕΔ: Πάνω από 1.000 αιτήσεις σε 3 ώρες για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας στο ψηφιακό μάρκετινγκ

    ΟΑΕΔ: Επτά ανοικτά προγράμματα με επιδότηση μισθού 60%-100%



    ΣΧΟΛΙΑ