• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Νέα παρέμβαση Δημητρακόπουλου για κόντρα Δασκαλαντωνάκη

    • NewsRoom

    Νίκος Δασκαλαντωνάκης-Τίνα Δασκαλαντωνάκη


    Συνέχεια στη δικαστική επίλυση των περιουσιακών διαφορών της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη -με αντικείμενο αυτή τη φορά την εταιρία Sunstores A.E.- προοιωνίζεται σε σημερινή του ανακοίνωση, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της μίας πλευράς (Πόπης, Γιάννη και Τίνας Δασκαλαντωνάκη), κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

    Ο γνωστός δικηγόρος επισημαίνει, πως οι εντολείς του έχουν λάβει την απόφαση να μην συνεχίσουν την δημόσια αντιπαράθεση, γιατί είναι αλυσιτελής. Και συμπληρώνει εξάλλου πως «στο μείζον διαφιλονικούμενο ζήτημα, ότι δηλαδή είναι πραγματικοί μέτοχοι, ο Άρειος Πάγος τους δικαίωσε αμετάκλητα».

    Με την σημερινή του ωστόσο ανακοίνωση παρεμβαίνει, διευκρινίζοντας πως θα αξιολογηθεί από τη δικαιοσύνη η μετοχική σύνθεση της εν λόγω εταιρίας, στην οποία οι εντολείς του φέρονται να κατέχουν το 60%.

    Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Μ. Δημητρακόπουλου:

    “Ατυχώς, από τον Όμιλο Εταιρειών του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη διακινείται δημοσίως η στρεβλή άποψη ότι η υπ’ αρ. 107/2014 απόφαση του Εφετείου Χανίων (που δικαίωσε πλήρως τους εντολείς μου) έκρινε τάχα δεσμευτικά («με δύναμη δεδικασμένου») ότι το μετοχικό ποσοστό των εντολέων μου στην εταιρεία Sunstores Α.Ε. ανέρχεται στο 48% του μετοχικού κεφαλαίου της, είμαι υποχρεωμένος να πω δημοσίως ότι αυτό δεν είναι αληθές. Οι εντολείς μου ήταν στη συγκεκριμένη δίκη  «απλοί ομόδικοι» με την Sunstores Α.Ε. και τη Μάρη Δασκαλαντωνάκη, με συνέπεια να μη δεσμεύονται από την απόφαση που εκδόθηκε στη σχέση μεταξύ της Sunstores A.E. και του Ν. Δασκαλαντωνάκη ή της Μάρης Δασκαλαντωνάκη. Επίσης το διαγνωστικό αντικείμενο της δίκης, που εκδόθηκε η υπ’ αριθμόν 107/2014 απόφαση του Εφετείου Χανίων, ήταν το αν είναι αληθείς ή εικονικοί μέτοχοι οι εντολείς μου και όχι το μετοχικό ποσοστό συμμετοχής τους στις 21 εταιρείες, που ενήγε ο κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης, την μετοχική σύνθεση των οποίων προσδιόρισε κατά το δοκούν ο ενάγων στο δικόγραφο της αγωγής του.

    Για το επίμαχο αυτό ζήτημα, δηλαδή ποια είναι η ακριβής μετοχική σύνθεση της Sunstores Α.Ε., εκκρεμεί άλλη αγωγή που θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείου Ρεθύμνου τους επόμενους μήνες. Αυτό το δικαστήριο θα αξιολογήσει και τη σημασία του επίσημου πρακτικού της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας Sunstores Α.Ε. (με ημερομηνία 30/6/2009), με την υπογραφή του κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη, το οποίο αποδεικνύει ότι οι εντολείς μου κατείχαν το 2009 το 60% του μετοχικού κεφαλαίου της Sunstores A.E.

    Όσα αντίθετα λέγονται για τα ανωτέρω θέματα δημοσίως τις τελευταίες ημέρες στις ανακοινώσεις του Ομίλου Εταιρειών Δασκαλαντωνάκη δείχνουν απλώς πλημμελή ενημέρωση του Ομίλου. Οι εντολείς μου κι εγώ έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση της Δικαιοσύνης”, καταλήγει η ανακοίνωση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στα δικαστήρια η ΦΑΓΕ: Ζητά αποζημίωση 20 εκατ. δολ. από εταιρεία στις ΗΠΑ για αθέτηση συμφωνίας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τράπεζες: Σε πλήρη εξέλιξη οι έλεγχοι από τον SSM εν όψει των stress tests του 2018

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αttica Bank: Στρατηγικός επενδυτής με αύξηση κεφαλαίου



    ΣΧΟΛΙΑ