• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Ηρώ Αθανασίου (ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas): Η απόλυτη (ένοχη;) σιωπή. Όσο κρύβεται τόσο επιβεβαιώνει τις κραυγές και τους ψιθύρους

    Ηρώ Αθανασίου. Πρώην CEO Ελαΐς Unilever Hellas


    Από το Σάββατο το βράδυ στις 20:30 δηλαδή από την ώρα που το mononews.gr δημοσίευσε κείμενο της Ιωάννας Δημηλά με τίτλο “Ψίθυροι στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas ” , στα κεντρικά της πολυεθνικής στην Αθήνα δημιουργήθηκε σάλος.  

    Όμως μετά το ρεπορτάζ του mononews, το πρωί της Δευτέρας ακολούθησε 2ο ρεπορτάζ από το capital.gr της δημοσιογράφου Αλεξάνδρας Γκίτση με τίτλο “Τι συμβαίνει με την Ελαΐς Unilever Hellas;” 

    Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι τυχαία. Το Mononews και το Capital έγραψαν τα ρεπορτάζ τους στηριζόμενα σε πραγματικά γεγονότα που ουδείς επίσημα έχει αμφισβητήσει.  

    Όμως από την πλευρά της εταιρίας υπάρχει απόλυτη σιωπή. Και αυτό ίσως να είναι λογικό. 

    Άπαντες γνωρίζουν ότι οι πολυεθνικές έχουν μια τελείως διαφορετική λογική από τις ελληνικές μεγάλες εταιρίες. Ότι και εάν έχει συμβεί είναι προτιμότερο να “θαφτεί” παρά να δημοσιοποιηθεί. 

    Υπάρχουν για παράδειγμα πληροφορίες ότι μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα αποχώρησαν από την εταιρεία από 20 έως 30 άτομα ειδικά από τον τομέα του Παγωτού.  Γιατί έφυγαν αυτά τα άτομα; Τι ανακάλυψαν στην πολυεθνική; Άπαντες κάνουν λόγο για καταχρήσεις μεγάλων ποσών. Ισχύει; H είναι λόγια των ανταγωνιστών που θέλουν να πλήξουν την φήμη της εταιρίας και της ίδιας της τέως CEO. Η ίδια η εταιρία παραδέχεται ότι αποχώρησαν πολλά  άτομα χωρίς να κατονομάζει.

    Όπως εδώ τίθενται θέματα μείζονος σημασίας που εκτεθούν ευθέως την τέως  CEO  του ομίλου Ηρώ Αθανασίου, η οποία κάποια στιγμή είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στα όσα λέγονται και ψιθυρίζονται εδώ και πολλούς μήνες .

    Από το γραφείο της μας λένε ότι λείπει, ότι είναι σε συσκέψεις και άλλα τραγελαφικά. Μόνο και μόνο αυτό αποδεικνύει ότι η ίδια είναι ένοχη. Όταν οι δημοσιογράφοι ζητάνε να απαντήσει κάποιο κορυφαίο στέλεχος σε καίρια ερωτήματα και κρύβεται, αποδεικνύει την ενοχή του. Είναι ο βασικός κανόνας της δημοσιογραφίας παγκοσμίως. Τον ξέρουν και οι πέτρες. 

    H κ. Αθανασίου όσο πιο πολύ κρύβεται τόσο χειροτερεύει την θέση της. (Προφανώς όταν την βράβευαν διάφορα περιοδικά ως ισχυρή manager τότε δεν ήξερε να κρυφτεί. Τότε έδινε και συνεντεύξεις και φωτογραφίζονταν σαν φωτομοντέλο στα κεντρικά της εταιρίας) 

    Ηρώ Αθανασίου. Τέως CEO ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas

    Στην αγορά λέγονται πολλά. Ότι αυτή την στιγμή έχει ολοκληρωθεί εσωτερικός έλεγχος από την πολυεθνική στην θυγατρική στης εταιρία. Ο έλεγχος λέγεται ότι ανακάλυψε “φίδια” : Από την διαχείριση των διαφημιστικών κονδυλίων μέχρι και την αγορά ψυγείων. 

    Τα 7 ερωτήματα που θέτει το mononews.gr είναι τα εξής:

    1. Εξετάζει η εταιρία τι συνέβη από την ημέρα που η Ελαΐς Unilever Hellas απέκτησε το brand παγωτού της ΕΒΓΑ. α)Ποιος ήταν ο αριθμός των ψυγείων, πως αυτά αποτιμήθηκαν και πως αποτιμώνται τα πάγια. β)Τι ίσχυε και τι ισχύει με τις συμβάσεις της εταιρείας με τους χονδρεμπόρους και με τους αντιπροσώπους και γ) τι έγινε και γίνεται με παροχές και ανοικτά υπόλοιπα”.
    2. Γιατί αποχώρησε η κ. Κική Ηλία την ημέρα των γενεθλίων της και στην θέση της στην διεύθυνση Πωλήσεων Παγωτών πήγε ο Δημήτρης Μαγγιώρος; Αληθεύει ότι την ημέρα που η ίδια γιόρταζε και ο άνδρας της έστειλε μια ανθοδέσμη 100 λουλουδιών στο γραφείο της (που σημαίνει ότι δεν είχε ιδέα ούτε η ίδια ούτε ο σύζυγος της) η ίδια λάμβανε το τηλεφώνημα της αποχώρησης; Αποχώρησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις η όχι; 
    3. Απολύθηκαν δεκάδες άτομα από την Unilever (τομέας Παγωτού) η όχι; Και με ποιες κατηγορίες;
    4. Η κ. Ηρώ Αθανασίου αποχώρησε από τον όμιλο επειδή το θέλησε η ίδια η απολύθηκε;
    5. Γιατί αποχώρησαν και με ποιες κατηγορίες μέσα σε μια νύχτα κορυφαία στελέχη της εταιρίας που είχαν καίριο ρόλο στις αποφάσεις όσον αφορά μεταξύ άλλων τα διαφημιστικά bugdet της εταιρίας;
    6. Έχουν κάποια ευθύνη τα στελέχη αυτά η όχι;
    7. Ποιος είχε τον τελευταίο λόγο στην κατανομή των διαφημιστικών κονδυλίων και τι αποκάλυψε ο εσωτερικός έλεγχος της πολυεθνικής; 

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:ΕΛΑΙΣ-Unilever Hellas: Πως η κ. Ηρώ Αθανασίου παρέδωσε μια ιστορική εταιρία για πρώτη φορά σε ξένα χέρια. Οι ευθύνες της απέναντι στην ιστορία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Ελαΐς Unilever : Η ύποπτη σιωπή της Ηρούς Αθανασίου και οι αιφνιδιαστικές αποχωρήσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ψίθυροι στην ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas: Τι συνέβη με τις αιφνιδιαστικές αποχωρήσεις των Αθανασίου, Ζαλοκώστα και Τσαναξή;



    ΣΧΟΛΙΑ