• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Ε. Μαρινάκης: Νέο super deal που του αποφέρει 23.000 δολάρια την ημέρα

    Μαρινάκης

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Συνεχίζει τις big business ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης. Η τελευταία του κίνηση αφορά τη χρονοναύλωση ενός tanker του, σε μια καινούργια ναυτιλιακή της Μέσης Ανατολής.

     

    Η νεοσύστατη ναυτιλιακή εταιρεία Al-Iraqia Shipping Services & Oil Trading (AISSOT), έδωσε τα χέρια με την ναυτιλιακή Capital Maritime & Trading, της οποίας ηγείται ο Έλληνας εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την χρονοναύλωση ενός VLCC.

    Η -δημιουργημένη από κυβερνήσεις τις Μέσης Ανατολής- ναυτιλιακή, χρονοναύλωσε για τα επόμενα πέντε χρόνια το δεξαμενόπλοιο Atlantas (χωρητικότητας 321.300-dwt και κατασκευής 2010). Σύμφωνα με πληροφορίες τη αγοράς οι ημερήσιοι ναύλοι ορίστηκαν στα 23.000 δολάρια.

    Αν και από την Capital Maritime & Trading δεν έχει γίνει κάποια επίσημη τοποθέτηση σχετικά με το deal, το πλοίο εμφανίζεται ήδη ως μέρος του στόλου της AISSOT, με το όνομα Basra. Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στο λιμάνι της πόλης του Ιράκ.

    Η AISSOT δημιουργήθηκε ύστερα από την κοινοπραξία της Iraqi Oil Tankers Co (IOTC) και της Arab Maritime Petroleum Trasport Co (AMPTC).  Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει, πριν από ένα μήνα, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής, Ahmed Said, «η κοινοπραξία θα χρησιμοποιήσει μερικά από τα υπάρχοντα πλοία των μετόχων της αλλά θα δραστηριοποιηθεί επίσης στην αγορά και τη ναύλωση VLCCs».

    Μετά την έναρξη λειτουργίας πριν από περίπου τρεις μήνες, η AISSOT έχει ήδη 30 υπαλλήλους εγκατεστημένους στο Ντουμπάι.

    Με βάσει τα όσα επικαλείται το Reuters, η IOTC έχει στην κατοχή της το 22,5% της ναυτιλιακής με την μερίδα του λέοντος να ανήκει στην AMPTC, με ποσοστό 77,5%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Φράγκου: Κατέρρευσαν οι συζητήσεις της Navios για την εξαγορά του First Ship Lease Trust

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μελισσανίδης: Επιβεβαιώθηκε το super deal για 4+4 νεότευκτα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: E. Grimaldi: Νέες business με 6+4 υβριδικά Ro-Ro



    ΣΧΟΛΙΑ