• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Αισιοδοξία από Σφακιανάκη για αύξηση των πωλήσεων των ΙΧ έως 9%

    Σφακιανάκης

    Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Σταύρος Τάκη (πρώτος από αριστερά), εγκαινιάζοντας έκθεση αυτοκινήτου.


    Η θεαματική άνοδος της αγοράς αυτοκινήτου κατά 29% στους πρώτους δύο μήνες του 2017, σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2016, δεν ξεγελά τον Σταύρο Τάκη, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Σφακιανάκη.

    Πράγματι, η αγορά εμφανίζεται βελτιωμένη, όμως αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Τάκη στο περιθώριο της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων του ομίλου Σφακιανάκη, οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι στις αρχές του 2016 η αγορά είχε “παγώσει” λόγω του ζητήματος της απόσυρσης, με αποτέλεσμα η αύξηση αυτή να είναι ως ένα σημείο πλασματική.

    Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως πράγματι δεν υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης στην αγορά των αυτοκινήτων. Μάλιστα, ο ίδιος εκτίμησε πως φέτος θα καταγραφεί άνοδος των πωλήσεων ΙΧ αυτοκινήτων, η οποία θα κινηθεί μεταξύ του 7% και του 9%, με τον συνολικό αριθμό των πωλήσεων για το 2017 να διαμορφώνεται στην περιοχή των 85.000 τεμαχίων.

    Ένας παράγοντας στον οποίο στάθηκε ιδιαίτερα ο Σταύρος Τάκη ήταν η αύξηση των εταιρικών πωλήσεων αυτοκινήτων, η οποία κατά τον ίδιο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της αγοράς. Πού αποδίδει ο ίδιος αυτήν την αύξηση; Στην αυξημένη τουριστική δραστηριότητα, η οποία κατά τα φαινόμενα ωφελεί ιδιαίτερα, πέρα από τους άμεσα εμπλεκόμενους με τον τουρισμό κλάδους, και την αγορά του αυτοκινήτου.

    Πάντως, ο κ. Τάκη επεσήμανε πως ο όμιλος Σφακιανάκη διατηρεί μία συντηρητική στάση όσον αφορά στις προβλέψεις του για φέτος, λαμβάνοντας υπόψη τις “παγίδες” που κρύβει η φετινή χρονιά και αποφεύγοντας να κάνει σχέδια με βάση τις αισιόδοξες προβλέψεις για μεγάλη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Παρ’ όλα αυτά, στόχος του ομίλου είναι και φέτος να συνεχίσει να διευρύνει τα μερίδια αγοράς του και να επεκτείνει περαιτέρω τον κύκλο εργασιών του, που το 2016 διαμορφώθηκε στα 282 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 257 εκατομμυρίων ευρώ το 2015.

    Όσον αφορά στις συζητήσεις της εταιρείας με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη από τον Δεκέμβριο, ο κ. Τάκη σημείωσε πως οι σχέσεις του ομίλου Σφακιανάκη με τις τράπεζες είναι πολύ καλές και υπάρχει θετικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H Φαμάρ στον έλεγχο της Alpha Bank. Ποια είναι τα επόμενα βήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι είναι οι πρώτοι που μπαίνουν στο στόχαστρο του περιουσιολογίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το καυστικό σκίτσο του ΚΥΡ για το Survivor που κάνει τον γύρο του διαδικτύου



    ΣΧΟΛΙΑ