• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Γιώργος Οικονόμου: Καθαρές ζημίες 9,1 εκατ. ευρώ για την DryShips στο β’ τρίμηνο

    Γιώργος Οικονόμου

    Γιώργος Οικονόμου, εφοπλιστής DryShips


    Καθαρές ζημίες ύψους 9,1 εκατομμυρίων δολαρίων κατέγραψε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους η DryShips του Γιώργου Οικονόμου, μία εξέλιξη που αποδίδεται στην απότομη μείωση των εσόδων της από τα πλοία τύπου panamax που διαθέτει κατά δύο τρίτα.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη στη Νέα Υόρκη ναυτιλιακή εταιρεία, τα έσοδα από δρομολόγια των πλοίων της κατρακύλησαν από τα 79,5 εκατομμύρια δολάρια κατά το β’ τρίμηνο του 2015, σε μόλις 13,2 εκατομμύρια δολάρια κατά το β’ τρίμηνο του 2016.

    Η μέση ημερήσια τιμή ναύλωσης για τα 20 πλοία τύπου panamax της εταιρείας περιορίστηκαν στα 3.392 δολάρια για το δεύτερο τρίμηνο του 2016, από τα 10.813 δολάρια που ήταν κατά την αντίστοιχη περίοδο το 2015.

    Οι ζημίες ανά μετοχή ανήλθαν σε 34 σεντς του δολαρίου.

    Η DryShips γνωστοποίησε πως περίπου στις 15 Αυγούστου θα προχωρήσει σε reverse split 1 προς 4, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες του δείκτη Nasdaq για την τιμή τω μετοχών των εισηγμένων εταιρειών.

    Όπως έγραφε πρόσφατα το mononews.gr, η εταιρεία έλαβε στις 27 Ιουλίου επιστολή συμμόρφωσης από το δείκτη Nasdaq. Στην επιστολή αναφέρεται ότι η τιμή της μετοχής βρισκόταν για 30 συνεχείς ημέρες διαπραγμάτευσης – συγκεκριμένα από τις 14 Ιουνίου του 2016 ως και τις 26 Ιουλίου του 2016 – κάτω από το ελάχιστο όριο του 1 δολαρίου που απαιτείται για να παραμείνει εισηγμένη στο δείκτη. Η ναυτιλιακή έλαβε προειδοποίηση ότι μέσα σε 180 ημέρες, ή αλλιώς μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2017, θα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

    Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις της με τις τράπεζες, η εταιρεία αναφέρει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε συζητήσεις για τα χρέη της, που ανέρχονται σε 224 εκατομμύρια δολάρια, ενώ σημειώνει ότι τα αποθέματα ρευστότητάς της ανέρχονται σε 6,1 εκατομμύρια δολάρια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Οικονόμου φέρεται να βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή που θα χρηματοδοτήσει τα φιλόδοξα σχέδιά του για επενδύσεις στον τομέα του dry bulk, θέλοντας να εκμεταλλευθεί τις σημερινές πολύ χαμηλές τιμές που καταγράφονται στον κλάδο. Ωστόσο, πηγές της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο Γ. Οικονόμου δεν είναι αρεστός στη Wall Street, λόγω προβλημάτων στην εταιρική διακυβέρνηση της DryShips.

    Διαβάστε ακόμα στο mononews.gr:

    http://www.mononews.gr/simeon-palios-neo-navlosimfono-gia-ti-diana-ti-stigmi-pou-analites-dinoun-psifo-empistosinis-stin-eteria/66433



    ΣΧΟΛΙΑ