• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Εύσημα και ένας “αστερίσκος” από τον επιχειρηματία Μ. Ζορπίδη προς τον πρωθυπουργό

    • NewsRoom


    Τα εύσημά του απέδωσε ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Ζορπίδης στον πρωθυπουργό με αφορμή τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου.

    Σε δήλωση-τοποθέτησή του ο κ. Ζορπίδης τονίζει πως “αναμφισβήτητα κάθε μείωση οποιουδήποτε φόρου ή εισφοράς είναι μία θετική εξέλιξη. Όπως και εξαιρετικά θετικό, αισιόδοξο και ελπιδοφόρο για την Αγορά, τους παραγωγικούς φορείς αλλά και την Ελληνική Οικονομία είναι το γεγονός ότι σήμερα και χθες ακούσαμε επιτέλους έναν Έλληνα πρωθυπουργό που ανακοίνωσε ευεργετικά μέτρα, τα οποία δεν αφορούν τους Δημοσίους Υπαλλήλους και τους συνταξιούχους! Συγχαίρουμε τον κ. Μητσοτάκη που έβαλε στην κορυφή των προτεραιοτήτων του εμάς τους ανθρώπους της Αγοράς!”.

    Ωστόσο, σημειώνει, υπήρχε ελπίδα για πιο τολμηρά μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων.

    “Παράλληλα, δεν μπορώ όμως να μην σημειώσω ότι περιμέναμε περισσότερο τολμηρά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων. Θα ήμασταν περισσότερο ικανοποιημένοι ακούγαμε μείωση του ΕΝΦΙΑ, αναστολή στην προκαταβολή φόρου και για το 2021, κατάργηση του Φόρου Επιτηδεύματος”, τόνισε ο κ. Ζορπίδης.



    ΣΧΟΛΙΑ