• Οικονομία & Επιχειρήσεις

    Συνεχίζει την ανανέωση των τάνκερ της η CM Lemos – Πωλητήριο σε ένα ακόμα suezmax

    Φίλιππος (αριστερά) και Αντώνης (δεξιά) Λαιμός, εφοπλιστές Enesel S.A. ναυτιλία

    Φίλιππος (αριστερά) και Αντώνης (δεξιά) Λαιμός, εφοπλιστές Enesel S.A.


    Ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της ανανέωσης του στόλου της των τάνκερ φέρεται να είναι έτοιμη να κάνει η ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία CM Lemos (συμφερόντων της οικογένειας Λαιμού) με την πώληση του παλαιότερου πλοίου της τύπου suezmax, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TradeWinds.

    Ο λόγος για το χωρητικότητας 150.000 dwt πλοίο Cosmic (κατασκευής 2000), το οποίο, σύμφωνα με ναυλομεσίτες που επικαλείται το TradeWinds, συζητείται προς πώληση κοντά στα 14,4 εκατομμύρια δολάρια, με πιθανώς ενδιαφερόμενους αγοραστές τις ινδικές εταιρείας Great Eastern και Seven Islands.

    Ειδικά η Great Eastern είναι ιδιαίτερα δραστήρια φέτος και έχει αποκτήσει συνολικά επτά πλοία φέτος σε διάφορους τομείς της ναυτιλίας, ενώ διαθέτει ακόμα τέσσερα πλοία τύπου supramax. Από την άλλη, η Seven Islands πρόσφατα απέκτησε το χωρητικότητας 299.300 dwt πλοίο BW Ulan (κατασκευής 2000), ενώ φαίνεται να διαθέτει ακόμα δύο suezmaxes.

    Στελέχη της Nereus Shipping, της θυγατρικής της CM Lemos που ασχολείται με τα τάνκερ, απέφυγαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες παρά το σχετικό αίτημα του TradeWinds.

    Η πώληση του Cosmic, αν επιβεβαιωθεί, θα αφήσει τη Nereus με δύο προσφάτως παραδοθέντα suezmaxes, δύο ακόμα που είναι κοντά στην ολοκλήρωση της κατασκευής τους στα ναυπηγεία Hyundai Samho Heavy Industries και δύο ακόμα VLCCs κατασκευής 2006. Η εταιρεία διαθέτει επίσης έναν στόλο από σύγχρονα bulkers, και ειδικότερα δύο capesizes και τέσσερα supramaxes, σύμφωνα με το VesselsValue.

    Η Nereus βρίσκεται σε φάση ανανέωσης του στόλου της των τάνκερ, έχοντας ήδη πουλήσει φέτος συνολικά τέσσερα suezmaxes κατασκευής 2000-2003, όλα στην Nordic American Tankers.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Monte dei Paschi: «Πρώτα bail-in, μετά διάσωση από το κράτος» λέει ο Ντάισλεμπλουμ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θρίλερ με τον ναυτικό του πλοίου ΕΛΥΡΟΣ που έπεσε στη θάλασσα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γ. Χρυσικός: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 50 εκατ. από την Παγκόσμια Τράπεζα για τη Grivalia



    ΣΧΟΛΙΑ