ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια ιδιαίτερα σύνθετη τεχνικά και χρονοβόρα διαδικασία ολοκληρώνει η ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων), με σκοπό την ενημέρωση σε πρώτη φάση, και την αποπληρωμή σε δεύτερη, αλλά άμεση φάση, των ιδιοκτητών ακινήτων, που λαμβάνουν μειωμένα ενοίκια, λόγω της πανδημίας.
Πρόκειται για πάνω από 570.000 δηλώσεις ιδιοκτητών, για την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020, που αφορούν κατά κύριο λόγο μισθώσεις με περισσότερους του ενός εκμισθωτές, που έχουν υποβάλει όλοι δήλωση για το ίδιο ακίνητο, καθώς και μισθώσεις με ελλείψεις στα προσδιοριστικά στοιχεία των ακινήτων.
Στις περιπτώσεις αυτές, το τμήμα ψηφιακών εφαρμογών της ΑΑΔΕ τρέχει αλλεπάλληλα φίλτρα ταυτοποίησης των ακινήτων, με σκοπό να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην υπάρξουν λάθη και αδικίες.
Οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν και ήδη, από το βράδυ της Δευτέρας, έχει ξεκινήσει η επικαιροποίηση των στοιχείων στο aade.gr, και, συγκεκριμένα, στη σελίδα των δηλώσεων μίσθωσης ακινήτων. Εκεί, υπάρχει ενημέρωση για τις μισθώσεις ακινήτων από περισσότερους του ενός ιδιοκτήτες, που έχουν υποβάλει ο καθένας ξεχωριστή δήλωση COVID για την ίδια μίσθωση, την περίοδο Μαρτίου – Δεκεμβρίου 2020.
Η ΑΑΔΕ ενημερώνει τους συνιδιοκτήτες αυτούς ότι, στην περίπτωση αυτή, η αποζημίωση καταβάλλεται για όλους τους συνεκμισθωτές, με βάση τη δήλωση COVID ενός μόνο συνεκμισθωτή. Δηλαδή, μία δήλωση COVID εκ των συνεκμισθωτών γίνεται αποδεκτή, αλλά όλοι οι συνεκμισθωτές λαμβάνουν την αποζημίωση, που τους αναλογεί.
Στους ιδιοκτήτες αυτούς, αποστέλλεται mail για να επισκεφθούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
Μια άλλη κατηγορία δηλώσεων σε επεξεργασία είναι οι περιπτώσεις ακινήτων που φαίνονται μισθωμένα ταυτόχρονα με διαφορετικές συμβάσεις μίσθωσης. Για την αποφυγή καθυστερήσεων ή λαθών στις πληρωμές, η ΑΑΔΕ έχει συστήσει στους ιδιοκτήτες να δηλώσουν στο σύστημα τη λύση των μισθώσεων που δεν ισχύουν πλέον.
Στις περιπτώσεις που θα ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των ακινήτων και τυχόν δεν έχουν καταβληθεί ήδη αποζημιώσεις, αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Σε όσες περιπτώσεις δεν καταστεί εφικτή η ταυτοποίηση, λόγω έλλειψης προσδιοριστικών στοιχείων των ακινήτων, η ΑΑΔΕ θα καλέσει τηλεφωνικά τους ιδιοκτήτες για να δώσουν τις αναγκαίες πληροφορίες.
Διαβάστε επίσης
ΑΑΔΕ: Ποιες υποχρεώσεις παίρνουν παράταση έως και τον Ιούνιο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΑΒΑΞ: Τα επόμενα ορόσημα στη Γραμμή 4 του Μετρό – Μπλοκαρισμένος παραμένει ο σταθμός «Ευαγγελισμός»
- Στα χέρια ΤΕΡΝΑ – ΜΕΤΚΑ η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου – Σύμβαση 300 εκατ. ευρώ
- H super Eurobank και το θολό story της Alpha, το ράλι της ΕΥΔΑΠ, o Paulson και ο Εξάρχου, τo shopping της Αγγελικούση, το placement του Σίψα, o Greg και οι 15 βουλευτές, o Μαργώνης της Παπαστράτος στο My Story και ποιος επιχειρηματίας «αποθεώνει» Τσίπρα!!
- Διονύσης Θεοδωράτος: Απαιτείται συλλογική προσπάθεια και τρεις προϋποθέσεις για την ηλεκτροδότηση των ακτοπλοϊκών πλοίων στα λιμάνια
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.