Πενταπλάσιο του ΑΕΠ της Ελλάδος (200 δισ. δολάρια το 2017) εκτιμάται ότι θα είναι οι δαπάνες των Αμερικανών για τις Χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Οι έμποροι λιανικής στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι καταναλωτές θα ξοδέψουν 1 τρισ. δολάρια τα Χριστούγεννα, λόγω της χαμηλής ανεργίας, της αύξησης του εισοδήματος αλλά και της ενίσχυσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, σύμφωνα με μελέτη της εταιρείας eMarketer  που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Οι συνολικές λιανικές πωλήσεις που μετριούνται για το διάστημα από 1 Νοεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου, θα παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το 2011.

Αν και υπήρχαν ανησυχίες από την πρόσφατη χρεοκοπία της αλυσίδας Sear’s αλλά και του γεγονότος ότι πολλά καταστήματα έχουν κλείσει λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που δέχονται από τις Amazon και Ebay, η έρευνα καταλήγει ότι οι offline αγορές (αγορές σε φυσικά καταστήματα) θα αυξηθούν 4,4% στα 878,38 δισ. δολάρια, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.

Oι αγορές online αυξάνονται σε μερίδιο αγοράς, αντιπροσωπεύοντας το 12,3% του συνόλου των αγορών φέτος, στα 123,73 δισ. δολάρια, αν και δίνεται μάχη στο ηλεκτρονικό εμπόριο με περισσότερες εκπτώσεις και με express παραδόσεις.

Πράγματι, σε δήλωση της η Amazon τη Δευτέρα ανέφερε ότι όλοι οι πελάτες της θα έχουν free delivery στις παραγγελίες του ανεξαρτήτως ποσού, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Please enter your comment!
Please enter your name here