• First Top Stories

    The Wise Man: Οι πρώτες επαφές Μεγάλου, η διαμάχη Μπόμπολα-Καλλιτσάντση και τα νέα σχέδια του D. Cope για τον ΟΠΑΠ

    • The Wiseman
    the wise man

    the wise man


    Μεγάλου CEO Τράπεζα Πειραιώς
    Χρήστος Μεγάλου. Διευθύνων σύμβουλος Τρ. Πειραιώς

    Ποιοι συνάντησαν τον Χρήστο Μεγάλου: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η πρώτη επαφή του νέου CEO της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου προ 2 ημερών με τους επιχειρηματίες της χώρας. Η Πειραιώς συγκέντρωσε 200 επιχειρηματίες στους οποίους και μίλησε η διοίκηση του ομίλου δηλαδή οι κ. Γιώργος Χαντζηνικολάου και Χρήστος Μεγάλου όπως και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.  Οι επιχειρηματίες ήταν όλοι πελάτες της τράπεζας. Μεταξύ των επιχειρηματιών οι Κυριάκος Σαράντης , Μακης Σκλαβενίτης , Δημήτρης Κούτρας, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος , Λεωνίδας Μπόμπολας, Γιάννης Γιώτης, Σπύρος Θεοδωρόπουλος  κλπ. Ο νέος CEO αναλαμβάνει επίσημα τα νέα του καθήκοντα την Τρίτη του Πάσχα.

    Μάχη μεταξύ Μπόμπολα και Καλλιτσάντση για την Ελλάκτωρ

    Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ
    Λεωνίδας Μπὀμπολας. Διευθύνων Σύμβουλος Ελλάκτωρ

    Στο +8% βρέθηκε χθες η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εν μέσω της φημολογίας για την τύχη των μετοχών (5%) που κατείχε η Mitica Limited του Γιάννη Τζιβέλη και βγάζει σε πλειστηριασμό η Alpha Bank. Επειδή χθες γράψαμε πως η πλευρά Μπόμπολα εμφανίζεται ως πιθανότερος αγοραστής, πρόσωπα που παρακολουθούν τη διαδικασία εξήγησαν πως τίποτα δεν έχει κριθεί.

    Τόσο η πλευρά Μπόμπολα, όσο και η πλευρά Καλλιτσάντση έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή, όπως λένε, προκειμένου να καταθέσουν προσφορά στην τράπεζα.

    A. Καλλιτσάντσης. Πρόεδρος Ελλάκτωρ
    Aναστάσης Καλλιτσάντσης. Πρόεδρος Ελλάκτωρ

    Συνεπώς Σάββατο πρωί θα ξέρουμε ποια από τις δύο πλευρές θα έχει αυξήσει το ποσοστό της.

    Tα ίδια πρόσωπα ισχυρίζονται πως το βαρύ κλίμα παραμένει στον ισχυρό κατασκευαστικό όμιλο, αλλά χωρίς τις εντάσεις των τελευταίων μηνών.

    Μεγάλη αύξηση κεφαλαίου από Εθνική Πανγαία

    Μέχρι και 400 εκατ. ευρώ θέλει να “σηκώσει” από τις αγορές η Εθνική Πανγαία, “μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες”, όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος Αρ. Καρυτινός, με αφορμή τα αποτελέσματα του 2016. Η κεφαλαιακή ενίσχυση θα επιτρέψει, παράλληλα, και την ενίσχυση της διασποράς της μετοχής.

    Σήμερα η Invel και η Εθνική ελέγχουν το 92,15% των μετοχών. Ο κ. Καρυτινός κλείνει το μέτωπο με τα ακίνητα της Μαρινόπουλος στην Κύπρο, τα οποία περιέρχονται στον όμιλο Σκλαβενίτη.

    Προ ημερών αποφασίστηκε αύξηση κεφαλαίου στην Quadratix Ltd., θυγατρική της Εθνική Πανγαία στην Κύπρο, προκειμένου να αποκτήσει δύο (υπεραγορά και γραφεία στη Λεμεσό) από τα τέσσερα ακίνητα έναντι 24 εκατ. ευρώ, με παράλληλη εκμίσθωση από τον όμιλο Σκλαβενίτη για 25 χρόνια, όπως είχε συμφωνηθεί με την Μαρινόπουλος.

    Για να προχωρήσουν τα σχέδια άντλησης μεταξύ 250 και 400 εκατ. ευρώ, πάντως, πρέπει να τελειώσει το σήριαλ της αξιολόγησης, λένε στην αγορά.

    Damian Cope.  Με το βλέμμα στα VLTs και στις νέες επενδύσεις ο αφεντικό του ΟΠΑΠ

    Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ
    Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ

    Με ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα οι απαντήσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΠΑΠ Damian Cope στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα του 2016 καθώς και η παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου.

    Ο Cope πρόκειται να παρουσιάσει το σχεδιασμό για τα VLTs (ήδη έχουν ξεκινήσει τα πρώτα 40 καταστήματα), το σχέδιο τεχνολογικής αναβάθμισης του ΟΠΑΠ, τα νέα παιχνίδια όπως τα virtual games, καθώς και τη νέα σύμβαση με τους πράκτορες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα νέα από το μέτωπο των πρακτόρων είναι καλά αφού περίπου 4.000 πράκτορες υπογράφουν τη νέα σύμβαση.

    Επί της ουσίας το 90% των πρακτόρων δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο όραμα 2020 του επικεφαλής του ομίλου Νταμιαν Κοουπ ( D. Cope) και προχωρούν μαζί με τον ΟΠΑΠ στην νέα εποχή. Και δεν μιλάμε άπλα για ένα όραμα αλλά για νέα δεδομένα με ψήφο εμπιστοσύνης και από την αγορά και τους επενδυτές που χωρίς σκέψη  επένδυσαν 200 εκ ευρώ στο ομόλογο του ΟΠΑΠ.

    Vlts, virtual games, SSBT’s δεν αλλάζουν απλά την εικόνα των πρακτορείων αλλά τα ανεβάζουν σε άλλο επίπεδο με πολλαπλά κέρδη για το Ελληνικό δημόσιο που εισπράττει πλέον πάνω από 600 εκ ευρώ το χρόνο από τον ΟΠΑΠ. Μην ξεχνάμε ότι ο άλλοτε κρατικός ΟΠΑΠ έδινε μέρισμα στα κρατικά ταμεία ποσά της τάξεως των 150 εκ ευρώ.

    Οι δήμαρχοι που κρίνουν επενδύσεις 2 δισ. ευρώ

    Από την καλή διάθεση δημάρχων και λοιπών τοπικών παραγόντων εξαρτώνται επενδύσεις περί τα δύο δισ. ευρώ που δρομολογούνται αυτή την περίοδο στην αγορά τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη των δικτύων Νέας Γενιάς.

    Η κυβέρνηση πέρασε προ ημερών, με καθυστέρηση ετών, σχέδιο νόμου για την ενσωμάτωση κοινοτικής οδηγίας που έχει στόχο την επιτάχυνση των συγκεκριμένων επενδύσεων, όμως η αγορά εμφανίζεται επιφυλακτική.

    Οι δήμαρχοι καθυστερούν αδειοδοτήσεις για την εγκατάσταση των δικτύων, ενώ άλλες κρατικές υπηρεσίες σκάβουν όπου θέλουν, όποτε θέλουν.

    Μιχάλης Τσαμάζ
    Μιχάλης Τσαμάζ. Ετών 56. Επικεφαλής ΟΤΕ

    Τον προβληματισμό του κλάδου μετέφερε προχθές, κατά τη διάρκεια ομιλίας σε εκδήλωση για τις νέες τεχνολογίες και ο επικεφαλής του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ. 

    Όπως είπε “ο νόμος πρέπει να γίνει αποδεκτός από τις τοπικές κοινωνίες και να εφαρμοστεί τόσο από τις τοπικές αρχές όσο και από τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι από την ανάπτυξη δικτύων, ασύρματων και ενσύρματων, σε μια περιοχή ωφελούνται, πρώτα απ’ όλα, οι κάτοικοι και οι τοπικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποκτούν πρόσβαση σε προηγμένες υπηρεσίες και σε αγορές εκτός των συνόρων της περιοχής τους”.  Μεταξύ μας, από τα 2 δισ. επενδύσεις, το 1,5 δισ. θα γίνουν από τον ΟΤΕ.



    ΣΧΟΛΙΑ