• First Top Stories

    Βαγγέλης Μαρινάκης-Γιάννης Αλαφούζος: Υπόγειος πόλεμος για την τηλεόραση


    Στον πόλεμο των τηλεοπτικών αδειών που μόλις ξεκίνησε, οι κ. Μαρινάκης και Αλαφοὐζος έχουν αποφασίσει να τα παίξουν όλα για όλα, προκειμένου να πάρουν το πολυπόθητο χαρτί, αδιαφορώντας για το τι θα πράξουν οι υπόλοιποι. Ο εφοπλιστής και ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ  είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα με φόντο την προσωπική τους αντιπαράθεση, προκειμένου να νικήσουν. Με τις διαρροές, τις παντός είδους φήμες και το παρασκήνιο να οργιάζει, οι δύο πρωταγωνιστές αυτής της μηντιακής και όχι μόνο κόντρας σύμφωνα με τα όσα ακούγονται θα πολεμήσουν μέχρις εσχάτων.

    Δεν είναι φυσικά μόνο το επιχειρηματικό prestige των δύο ανδρών που διακυβεύεται σε αυτή την άτυπη μάχη, αφού όπως σημειώνουν στελέχη και από τα δύο στρατόπεδα σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, αμφότεροι είναι έτοιμοι.

    Ο κ. Μαρινάκης, νέος σχετικά παίχτης στον χώρο των media, διαθέτει καταρχάς μια ρευστότητα που του επιτρέπει να ανεβάσει τον πήχη ψηλά, στην δημοπρασία του Αυγούστου.

    Γιάννης Αλαφούζος - Βαγγέλης Μαρινάκης
    Γιάννης Αλαφούζος – Βαγγέλης Μαρινάκης

    Το πόσο ψηλά θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις του αντιπάλου του κ Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος δεν θα κατέβει γυμνός σε αυτόν πόλεμο, αλλά με μια ρευστότητα, που ίσως εκπλήξει πολλούς το καυτό εξαήμερο από τις 12 μέχρι τις 17 Αυγούστου.

    Είναι αποφασισμένος, λένε οι καλά γνωρίζοντες να κοντράρει στα ίσα τον κ. Μαρινάκη και τα χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό υπάρχουν, ενώ το στοκ-το διαθέσιμο ποσό δηλαδή-μάλλον θα αποτελέσει έκπληξη.

    Ο κ. Αλαφούζος έχοντας δεχτεί περισσότερο επικοινωνιακές ήττες από τον κ. Μαρινάκη είναι αποφασισμένος αυτή την φορά να τα παίξει όλα για όλα και να πάρει την άδεια, όσο βαθιά κι αν χρειαστεί να βάλει το χέρι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της οικογένειας.

    Έγκριτοι νομικοί κύκλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση των αδειών, αλλά και έμπειρα στελέχη του χώρου δεν αποκλείουν το γεγονός μια άδεια να στοιχίσει τελικά στους δύο ενδιαφερόμενους πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ, ποσό μυθικό για την κρίση που διανύουμε, αλλά απόλυτα ρεαλιστικό για τον εφοπλιστή και τον καναλάρχη. Κάποιοι ανεβάζουν ακόμα υψηλότερα τον πήχη κάνοντας λόγο για 60 η ακόμα και για 70 εκατ ευρω.

    Κανείς από τους δύο (Μαρινάκης- Αλαφούζος) εκείνες τις κυριολεκτικά «καυτές» ημέρες του Αυγούστου δεν θα κάνει πίσω…

    Ο χαμός στο MEGA…

    Με την τάση «όπου φύγει-φύγει» εργάζονται το τελευταίο διάστημα, δημοσιογράφοι και τεχνικοί στο πάλαι ποτέ MEGAλο κανάλι, όπου η κατάσταση είναι οριακή. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι σχεδόν είναι στα τηλέφωνα κάθε μέρα και προσπαθούν να κλείσουν μια δουλειά, κάτι που δεν είναι και το πιο εύκολο αυτή την περίοδο, ειδικά γι’ αυτούς που θέλουν να κάνουν τηλεόραση.

    Η πλειοψηφία των εργαζομένων, που παραμένει απλήρωτη, ζει με τον εφιάλτη του κλεισίματος, αφού ήδη ο φάκελος του σταθμού κρίθηκε ελλιπής μη έχοντας τραπεζική ενημερότητα και πάρα πολλοί δεν περιμένουν αλλά έχουν ήδη αρχίσει τις κρούσεις σε άλλες μηντιακές επιχειρήσεις.

    Το κλίμα άλλωστε στον σταθμό της Μεσογείων είναι βαρύ εδώ και μήνες, αφού η οικονομική δυσπραγία έχει «πνίξει» το κανάλι και οι εργαζόμενοι έχουν φτάσει στα όριά τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ironikos-chouliarakis-who-the-heck-is-galbraith/58986

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/vaso-kinti-oi-evropei-ine-koutofragki-ke-sirizei-magkes/58990

                                             



    ΣΧΟΛΙΑ