• First Top Stories

    Τσίπρας για Καλογρίτσα: Όταν ζήτησε χάρη τον πετάξαμε έξω, μήπως τώρα είναι ΣΥΡΙΖΑ ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης ή ο Κυριακού;

    • NewsRoom
    Αλέξης Τσίπρας


    Ξεσπάθωσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας για όσα καταλόγισαν στον ίδιο και την κυβέρνησή του η Νέα Δημοκρατία και οι υπόλοιποι πολιτικοί του αντίπαλοι σχετικά με το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Είστε απολογούμενος και όχι κατήγορος, του απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    “Μας κατηγορούσατε ότι πήγαμε να στήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ TV όταν, όμως, ζήτησε διευκόλυνση ο Καλογρίτσας βγήκε έξω από τον διαγωνισμό. Μήπως τώρα ο κ. Κυριακού είναι ΣΥΡΙΖΑ, μήπως ο κ. Σαββίδης, μήπως ο κ. Μαρινάκης;” διερωτήθηκε με νόημα ο Πρωθυπουργός για το Kalogritsagate και πρόσθεσε απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

    “Δεν κρατάτε τα προσχήματα, έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το δίχτυ εξουσίας που έφτιαξαν καναλάρχες, τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Τολμάν να κουνούν το το δάχτυλο τα κόμματα της Siemens, του Τσοχατζόπουλου, του ΚΕΕΛΠΝΟ και των άλλων μεγάλων σκανδάλων. Από το πρώτο δευτερόλεπτο κάνατε ό,τι περνούσε για να ακυρώσετε το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Απειλείτε τώρα και δημοσίους υπαλλήλους που διενεργούν το διαγωνισμό …. “Φτάσατε στο σημείο να τάξετε στους καναλάρχες ότι θα τους γυρίσετε πίσω τα λεφτά. 255 εκατ. ευρώ στα ταμεία σε περίοδο κρίσης. Και δεν ζητάτε ούτε μια συγγνώμη που τόσα χρόνια δεν πήρατε ούτε ένα ευρώ από αυτούς”.

    Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι πάει να κάνει το μαύρο-άσπρο: “Μιλήσατε και για δήθεν σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί. Τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τον βρείτε πίσω από κανένα δάνειο”, ξεκαθάρισε ο Πρωθυπουργός, διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι “σύντομα έρχεται το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια στα ΜΜΕ για να δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Ό,τι και να κάνετε οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο”.

    “Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε κάποιους να απειλούν να καλύψουν την χώρα στο σκοτάδι” ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι βρίσκεται απέναντι στον αγώνα της κυβέρνησης να σπάσει “το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής”.

    “Εδώ και ένα μήνα παίζεται από το παλιό πολιτικό σύστημα και τα συστημικά Μέσα που το στηρίζουν, το παιχνίδι της αριστερής παρένθεσης … Δυστυχώς πλέον, το σκοτάδι της προπαγάνδας και της συκοφαντίας του παλιού πολιτικού συστήματος και των συστημικών Μέσων που στηρίζει, απειλεί να καλύψει τα πάντα” ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

    Μητσοτάκης: Δεν είστε κατήγορος αλλά απολογούμενος!

    “Δεν έρχεστε ως κατήγορος, απολογούμενος είστε κ. Τσίπρα. Αν θέλετε να τα συζητήσουμε ελάτε αύριο να κάνουμε προ ημερησίας συζήτηση” προκάλεσε τον Πρωθυπουργό στην απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Κάνατε μια ομιλία σαν να μην έχετε ακούσει τίποτα για τον κ. Καλογρίτσα, την Τράπεζα Αττικής Τα προσπεράσατε σαν να είναι αδιάφορα … Φαίνεται ότι ο λογογράφος σας έκανε λάθος και σας έδωσε την ομιλία προ τριών μηνών. Δεν έχετε ακούσει τίποτα το τελευταίο διάστημα για τις άδειες και για τον κ. Καλογρίτσα; Κύριε Τσίπρα ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα θέματα της Παιδείας και όχι πως θα ελέγξετε εσείς το τοπίο των Μέσων Ενημέρωσης”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και υποστήριξε ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να διχάσει ακόμη και στο θέμα της Παιδείας.

    Όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Μπακογιάννης η Αριστερά είχε ηγεσία τον Φλωράκη και τον Κύρκο, όχι τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά, παρατήρησε χαρακτηριστικά. “Σήμερα όμως, μία ιδεοληπτική κυβέρνηση καταστρέφει την Παιδεία. Ο κ. Τσίπρας θέλει να διχάσει, εμείς να ενώσουμε”.

    Παρακολουθήστε live τη συζήτηση στη Βουλή ΕΔΩ

    Δείτε ακόμη:

    http://www.mononews.gr/dimoskopisi-kolafos-gia-siriza-stis-8-monades-provadisma-tis-nd-diafora-protos-stin-katallilotita-o-kiriakos/77873

    http://www.mononews.gr/o-vretanos-pou-mazevi-lefta-gia-na-minisi-tous-pseftes-politikous-mia-kali-idea-gia-ta-aristera-psemata-stin-ellada-video/77841



    ΣΧΟΛΙΑ