• First Top Stories

    Tριπλός ανασχηματισμός σε κόμμα, υπουργεία, κυβέρνηση

    • Contributor
    Τσίπρας


    Αλλαγές ταυτοχρόνως σε τρία επίπεδα, στο κόμμα, στη δομή των υπουργείων και στα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός του πρωθυπουργού επιστρέφοντας από τις Βρυξέλλες.

    Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει πάση θυσία μέχρι το τέλος του χρόνου να υπάρξει σαφέστερος προσδιορισμός των μέτρων για το χρέος και άμεση ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

    Προϋπόθεση για αυτά όπως του διεμήνυσαν εκ νέου οι εταίροι είναι η  γρήγορη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων χωρίς ιδεολογικούς…ενδοιασμούς και παλινωδίες. Και αυτό σκοπεύει να επιδιώξει ακόμη και με «θυσίες» υπουργών του.

    Την Κυριακή οι αλλαγές στο κόμμα

    Απαρχή των αλλαγών στην κυβέρνηση θα αποτελέσει η εκλογή Γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας στην συνεδρίαση της νέας Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος η οποία συγκροτείται σε σώμα την Κυριακή. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Ρήγας έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλάβει το αξίωμα του γραμματέα της ΚΕ μετά τις αρνήσεις των κ.κ. Φίλη και Σκουρλέτη για το κομματικό αξίωμα.

    Παράλληλα στα 25 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να προτείνει με …λίστα τουλάχιστον τα μισά να είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να διαμορφωθεί το νέο συντονιστικό όργανο μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης όπως αποφάσισε το συνέδριο.

    Ο συνδυασμός κυβερνητικών και κομματικών στελεχών θα εισάγει στο κόμμα τον «κυβερνητικό» τρόπο σκέψης και αντίδρασης στις δυσκολίες της πολιτικής που οφείλει να εφαρμόσει η χώρα και παράλληλα αναμένεται να μετριάσει τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του κομματικού μηχανισμού που έφταναν να αντιπολιτεύονται την ίδια την κυβέρνηση.

    Τέλος η ισχυροποίηση της πολιτικής γραμματείας ουσιαστικά δίνει την δυνατότητα στο Μαξίμου να έχει ένα ισχυρό πολιτικό όργανο στην κορυφή της κομματικής πυραμίδας που θα μπορούσε να ενεργοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό σε περίπτωση που υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις.

    Στα ονόματα που συζητούνται από το Μέγαρο Μαξίμου για την νέα Π.Γ. που θα αποτελέσει και την νέα ηγετική ομάδα κόμματος και κυβέρνησης είναι οι Ν. Παππάς, Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης, Ευ. Τσακαλώτος, Ρ. Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, ο Ν. Βούτσης και ο Γ. Δραγασάκης, Νάσος Ηλιόπουλος (μη κυβερνητικό στέλεχος από την Ενωτική Κίνηση), Δ. Παπαδημούλης, Δ. Βίτσας.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οριστικό: Ο Τσίπρας αποφάσισε τον ανασχηματισμό. Δείτε τα νέα πρόσωπα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εισαγγελία Πρωτοδικών: Έρευνα για την επιβολή των capital controls

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα μεγάλα διλήμματα του Δημήτρη Κοντομηνά



    ΣΧΟΛΙΑ