• First Top Stories

    Το τραβάει κι άλλο ο Τσακίρης του ΟΑΕΕ: Και να πας να γλιτώσεις στη Βουλγαρία δεν θα πάρεις ποτέ σύνταξη

    • NewsRoom


    Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχείρησε ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Δημήτρης Τσακίρης μετά τη θύελλα που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του για τη Βουλγαρία και τους άτυχους ελεύθερους επαγγελματίες που καλούνται ουσιαστικά να δουλεύουν για να πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές!

    Σε δηλώσεις στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κ. Τσακίρης υποστήριξε – ω τι έκπληξη- πως οι επίμαχες δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι στην ουσία αυτό που είπε ήταν ακριβώς το αντίθετο από αυτό που του αποδίδεται!!

    Όπως είπε, αυτό που θέλησε να δώσει να καταλάβουν οι δύσμοιροι  ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ ήταν ότι αν επιλέξουν να μεταφέρουν την έδρα τους στη Βουλγαρία, δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν σύνταξη, ενώ παράλληλα θα διογκώνουν και το υπάρχον πρόβλημα του Ασφαλιστικού τους Ταμείου.

    Εκεί που μοίρασε απλόχερα χαμόγελα ο κ. Τσακίρης, ήταν όταν χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των ασφαλισμένων αδικαιολόγητες, καθώς, όπως επεσήμανε,  με το νόμο (του κομμουνιστή) Κατρούγκαλου που τίθεται σε ισχύ από 1/1/2017, το 90% των ασφαλισμένων θα πληρώνει εισφορές, μικρότερες από αυτές που καταβάλλει σήμερα.

    Ο κ. Τσακίρης είναι γνωστός για τις πομπώδεις δηλώσεις του, καθώς αίσθηση είχε προκαλέσει η απάντησή του και κατά την έγκριση του διορισμού του από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, μπροστά στις αιτιάσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης αναφορικά με τα προσόντα του.

    «Τα πολυσέλιδα βιογραφικά δεν έσωσαν τα Ταμεία», είχε πει ο κ. Τσακίρης σε σχόλιο του Χρήστου Σταϊκούρα, για το «φτωχό βιογραφικό μόλις 11 γραμμών», που είχε καταθέσει ο νέος Διοικητής του ΟΑΕΕ.

    Ο διορισμός του Δημητρίου Τσακίρη, στη θέση του Διοικητή του ΟΑΕΕ είχε πάρει την έγκριση της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, με τις θετικές ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίστευτα προκλητικός ο διοικητής του ΟΑΕΕ: Αν δεν μπορείς να πληρώσεις το χαράτσι των εισφορών να πας στη Βουλγαρία!

    Για το ίδιο θέμα: Είμαι Ελληνίδα, έχω επιχείρηση και αυτή την στιγμή ταξιδεύω για Βουλγαρία



    ΣΧΟΛΙΑ