• Οικονομία

    Τόμσεν: «Ναι» σε μια πρόωρη αποπληρωμή του δανείου του ΔΝΤ

    • NewsRoom
    Πολ Τόμσεν ΔΝΤ

    Πολ Τόμσεν


    «Ναι» σε μια αποπληρωμή μέρους του δανείου της Ελλάδας με το ΔΝΤ, είπε ο Πόλ Τόμσεν, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου στην Ουάσιγκτον.

    Σχετικά με τη μείωση του αφορολόγητου το 2020 ανέφερε ότι το ΔΝΤ επιθυμεί μεταρρυθμίσεις που να απελευθερώνουν δημοσιονομικές πηγές για δημόσιες επενδύσεις, αλλά και που θα κάνουν πιο φιλικό προς την ανάπτυξη το φορολογικό σύστημα. Ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών έγιναν πολύ σημαντικές προσπάθειες δημοσιονομικής προσαρμογής.

    Βέβαια, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτημα που αφορούσε τυχόν ανάγκη των ελληνικών τραπεζών για επιπλέον κεφάλαια, αναφέροντας ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα με την Ελλάδα και έτσι το Ταμείο δεν παρακολουθεί στενά το κομμάτι των τραπεζών.

    Σημειώνεται ότι από χθες ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι στην Ουάσιγκτον, ενώ σήμερα έχει προγραμματίσει επαφές με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και – πιθανόν – με τον Πόλ Τόμσεν.

    Στο επίκεντρο είναι το αίτημα για πρόωρη αποπληρωμή μέρους του δανείου του ΔΝΤ, μία κίνηση για την οποία τοποθετήθηκε χθες υποστηρικτικά και ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: The Economist: Ο διάδοχος του Ντράγκι έχει πολλή δουλειά μπροστά του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Die Welt: Τι οδηγεί στη βελτίωση των ελληνικών ομολόγων



    ΣΧΟΛΙΑ