• First Top Stories

    Θεοδωράκης: Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει θετική ψήφο στην κυβέρνηση

    • NewsRoom


    Θετική ψήφος στην κυβέρνηση σημαίνει απαραιτήτως θετική ψήφο στην συμφωνία των Πρεσπών, αλλά θετική ψήφος στις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφο στην κυβέρνηση, είπε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Η φράση αυτή του κ. Θεοδωράκη μπορεί να ερμηνευτεί και ως προάγγελος της στάσης που θα τηρήσει το Ποτάμι στην ψηφοφορία για την συμφωνία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρχει ψήφος κατά συνείδηση.

    «Οι βουλευτές του κ. Καμμένου που θα προστεθούν στους 145 του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης που έχουμε μπροστά μας; Με την Συνταγματική Αναθεωρηση και το διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας; Ο αφορισμός του ΣΥΡΙΖΑ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρίσκει σύμφωνο τον κ. Δανέλλη; Οι κ.κ. Κόκκαλης και Ζουράρις που έκαναν καριέρα ως μακεδονομάχοι θα ψηφίσουν την Συμφωνία Πρεσπών την ερχόμενη εβδομάδα; Ή είναι ψήφος εμπιστοσύνης μιας χρήσης και άμεσης απόδοσης;» αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωράκης.

    Ο αρχηγός του Ποταμιού σημείωσε πως του κάνει εντύπωση το γεγονός ότι «τέσσερις από τους έξι βουλευτές, που ξαφνικά είδαν το συριζαϊκό φως και δηλώνουν ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, κρύβονται και δεν μιλούν».

    «Αρνούνται να εξηγήσουν στο Κοινοβούλιο την ψήφο τους και στους ψηφοφόρους τους τι είναι αυτό που τους κάνει να συντάσσονται, χωρίς όρους, με την κυβέρνηση. Γιατί η ψήφος εμπιστοσύνης επιβραβεύει την κυβέρνηση και δίνει λευκή επιταγή για τη συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης» υπογράμμισε.

    «Ο λαός πρέπει να κληθεί σύντομα να αποφασίσει. Το Ποτάμι θέλει την Ελλάδα αλλιώς και αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει με εκλογές. Γι’ αυτό καταψηφίζουμε μια αποτυχημένη κυβέρνηση. Ζητάμε και θα το κάνουμε πράξη το επόμενο διάστημα με κάθε τρόπο, με κάθε δύναμη να πολεμήσουμε για την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δανέλλης: Δίνω ψήφο εμπιστοσύνης, γιατί χωρίς την τωρινή κυβέρνηση δεν θα υπήρχε η Συμφωνία των Πρεσπών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Live: Η μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Θρίλερ με την σύνθεση της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων – Ψάχνει την πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ