Μια… πρόγευση των όσων πρόκειται να δούμε απόψε, όταν θα κάνει την εμφάνισή της η υπερπανσέληνος, έδωσε το φεγγάρι που φώτισε τον αττικό ουρανό το βράδυ της Κυριακής.
Και πάνω από την Ακρόπολη, το θέαμα ήταν απλά εντυπωσιακό.
Ο Παρθενώνας «λούστηκε» από το φως του φεγγαριού κι εκείνο έπαιξε τα δικά του παιχνίδια.
Για… καλή μας τύχη αυτή η μαγική εικόνα αποτυπώθηκε στις φωτογραφίες του Andrea Bonetti για το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η υπερπανσέληνος του Νοεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη πανσέληνος των τελευταίων 70 ετών αφού το φεγγάρι θα είναι 14% μεγαλύτερο και 30% φωτεινότερο από ότι συνήθως.
Όλα αυτά θα συμβούν γιατί θα έρθουμε τόσο κοντά με τον δορυφόρο μας, όσο δεν έχουμε έρθει από τον Ιανουάριο του 1948. Το φαινόμενο θα επαναληφθεί στις 15 Νοεμβρίου του 2034.
Η υπερπανσέληνος της 14ης Νοεμβρίου θα σπάσει το ρεκόρ το αιώνα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Αποδεσμεύουν 172 εκατ. βαρέλια από τα στρατηγικά τους αποθέματα
- CNN: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ έσπασε το πόδι του στην έκρηξη που σκότωσε τον πατέρα του
- Ferrari Style: Με απαράμιλλη κομψότητα και τεχνική ακρίβεια κάνει το ένδυμα ένα με το δέρμα
- City Football Group και Τζιρόνα: Η πολυϊδιοκτησία μπλέκει με τους κανονισμούς του Champions League






Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.