• First Top Stories

    Η σύναξη των ισχυρών στην ομιλία Ομπάμα: Ποιοι έδωσαν το παρόν στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


    Ο κ. Σπύρος Νιάρχος χαμογελούσε συγκρατημένα, στην πρώτη σειρά των καθισμάτων, βλέποντας συνεχώς γνωστούς Έλληνες επιχειρηματίες, με κάποιους από τους οποίους διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις.

    Κάτι που διαπίστωσαν αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες όταν τον πλησίασε ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης με την σύζυγό του Μαριάννα για να τον χαιρετήσουν εγκάρδια και να μιλήσουν μαζί του για λίγα λεπτά.

    vardis

    Ο γιος του Σταύρου Νιάρχου, Σπύρος Νιάρχος, που δεν μας έχει συνηθίσει σε πολλές δημόσιες εμφανίσεις, αφίχθη με το ιδιωτικό του lear jet στην Αθήνα, την Τρίτη, νωρίς το απόγευμα προκειμένου να δώσει το παρόν στην ιστορική όπως αποδείχθηκε ομιλία του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

    Δεν ήταν φυσικά ο μόνος, αφού στο πολιτιστικό ίδρυμα που φέρει το όνομα του πατέρα του, συγκεντρώθηκε η οικονομική ελίτ του τόπου μεταξύ των οποίων ισχυροί εφοπλιστές, επιχειρηματίες, καναλάρχες και πολιτικοί.

    Μεταξύ αυτών ο πατριάρχης της οικογένειας Βαρδινογιάννη με την σύζυγό του, ο ισχυρός ανήρ του ΑΝΤ-1 κ. Θοδωρής Κυριακού, αλλά και πολλοί εφοπλιστές, ενώ παρούσα ήταν και η κ. Μαριάννα Λάτση.

    Θοδωρής Κυριακού (με τα γυαλιά)
    Θοδωρής Κυριακού (με τα γυαλιά)
    Βαρδής Βαρδινογιάννης
    Βαρδής Βαρδινογιάννης

    Το παρόν έδωσε και ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας μαζί με υπουργούς της κυβέρνησής του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ ουκ ολίγα ήταν τα «πηγαδάκια» που σχηματίστηκαν.

    Αιτία, η καθυστέρηση του Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της ξενάγησης του στο μουσείο της Ακρόπολης, από τον κ. Δημήτρη Παντερμαλή.

    Σε κάποια από αυτά εθεάθησαν μεταξύ άλλων ο εφοπλιστής κ. Γιάννης Αγγελικούσης, ο κ. Γιώργος Προκοπίου και ο Θόδωρος Βενιάμης να συνομιλούν με την Όλγα Κεφαλογιάννη, την Έλενα Κουντουρά και έτερους κυρίους.

    Ο κ. Σπύρος Νιάρχος συνομίλησε για λίγο με τον πρωθυπουργό, ο οποίος άκουσε με προσοχή την ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα, στην οποία χώρεσαν από την σπανακόπιτα και το ούζο μέχρι το φιλότιμο, η δημοκρατία και το κράτος, ο οποίος αποθεώθηκε από τους χίλιους και πλέον προσκεκλημένους…



    ΣΧΟΛΙΑ