• First Top Stories

    Κώστας Σημίτης: Η λάσπη και οι προσωπικές επιθέσεις δεν με αγγίζουν

    • NewsRoom
    simitis_kostas σημίτης

    Κώστας Σημίτης


    Με αφορμή τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και όσα αναφέρονται για τον Κώστα Σημίτη, ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για σκοπιμότητες και πρόσθεσε ότι οι προσωπικές επιθέσεις δεν τον αγγίζουν.

    Μετά την εντολή της Δικαιοσύνης για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Σημίτη, ήρθαν οι ισχυρισμοί του πρώην διευθυντή ισχυρισμών Βαγγέλη Βασιλάκου, ο οποίος στην κατάθεση που έδωσε στις 5 Νοεμβρίου σε ειδικό εφέτη ανακριτή ενέπλεξε τον πρώην πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο κ. Σημίτης γνώριζε, όπως και όλοι οι κατοπινοί πρωθυπουργοί γνώριζαν και γνωρίζουν για τη διαφθορά που επικρατεί στους εξοπλισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακόμη και σήμερα».

    Επίσης είπε: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την προμήθεια του C4I, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο».

    Ακόμη είπε ότι «η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου».

    Στην σημερινή του δήλωση ο ο Κ. Σημίτης ανέφερε: «Είναι επικίνδυνο για τη χώρα ο δημόσιος βίος να σύρεται στο βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας, ενώ η κρίση είναι ακόμα παρούσα.

    » Οι σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες ανάλογες με αυτές που ζήσαμε και πληρώσαμε το 2015. Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν.

    » Όπως έχω δηλώσει, προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κόντρα Τσίπρα – Μητσοτάκη – Γεννηματά: Η Εκκλησία, ο Σημίτης και ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη ζητά η Δικαιοσύνη – Τι απαντά ο ίδιος



    ΣΧΟΛΙΑ