• First Top Stories

    Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τρομακτική εμπειρία του σεισμού στην Ιταλία

    • NewsRoom
    italy


    Ολόκληρες πόλεις ισοπεδώθηκαν συθέμελα, ανυποψίαστοι πολίτες παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια μέσα σε μια νύχτα τρόμου στην Ιταλία, ενώ οι ζωντανές μαρτυρίες των ανθρώπων συγκλονίζουν. Ο φονικός σεισμός των 6,2 Ρίχτερ που ταρακούνησε νωρίς τα ξημερώματα τις πόλεις και τα χωριά της Κεντρικής Ιταλίας, στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 38 άτομα, ενώ υπάρχουν φόβοι για αύξηση του αριθμού των νεκρών. Οι κάτοικοι υπέστησαν σοβαρό σοκ μετά την νύχτα τρόμου, ενώ ο δήμαρχος της πόλης Amatrice δήλωσε “η μισή πόλη έχει εξαφανιστεί και οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια το πιθανότερο είναι να έχουν πεθάνει”.

    terremoto

    italy

    eartquake

    Το Ιταλικό πρακτορείο προστασίας του πολίτη περιέγραψε τον σεισμό ως σοβαρό. Κάτοικοι της πόλης περιγράφουν στην ιταλική εφημερίδα La Strada σκηνές πανικού, με τους πολίτες να πετάγονται από τα κρεβάτια τους στους δρόμους, συναγερμούς και σειρήνες να ηχούν, ενώ όλοι ήταν τρομοκρατημένοι. Οι δηλώσεις των πολιτών ήταν συγκλονιστικές. “Ο σεισμός ήταν τόσο δυνατός που είχαμε την αίσθηση ότι τα κρεβάτια πήγαιναν από την μια μεριά του δωματίου ως την άλλη μαζί με εμάς από πάνω” λέει η Lina Mercantini από την περιοχή της Umbria.

    italy 79

    Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος του χωριού Amatrice , το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, έκανε έκκληση βοήθειας για τα άτομα που υπάρχουν κάτω από τα ερείπια, ενώ σημειώνει πως η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές και διέκοψε την πρόσβαση σε δρόμους του χωριού.

    terremoto

    Παράλληλα ο περισσότερος κόσμος προσπάθησε να δείξει την συμπαράσταση του μέσα από το Facebook και το Twitter αναρτώντας σχόλια με ευχές και προσευχές για τα θύματα του σεισμού.

    https://twitter.com/prabhpartap/status/768334974084718593

     

     

     earthquake

    Το επίκεντρο του σεισμού ήταν το χωριό Ακούμολι, περίπου 90 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης και όπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία RAI, η δόνηση διήρκησε 20 δευτερόλεπτα και είχε εστιακό βάθος μόλις 4 χλμ!

    Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της ιταλικής πρωτεύουσας, και ιδίως στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica μερικά κτήρια της Ρώμης σείονταν επί 20 συνεχόμενα δευτερόλεπτα εξαιτίας της ισχυρής δόνησης, ενώ οι κάτοικοι υπέστησαν σοβαρά σοκ.

    italy

    Τα ιταλικά μέσα έδειξαν φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτήρια μέσα από το ιστορικό κέντρο της πόλης Amatrice, με πληθυσμό 2,500 ανθρώπων και βρίσκεται περίπου 140 k.m βόρεια της Ρώμης. Τα διασωστικά συνεργεία έψαχναν επί ώρες για εγκλωβισμένους ενώ έβγαζαν από τα συντρίμμια τραυματίες. Το RAI έκανε λόγο για κτήρια που καταστράφηκαν ολοσχερώς κοντά στις πόλε Lazio, Umbria and Marche.

     

    italy

     

     

     

    Δείτε ακόμη: 

    http://www.mononews.gr/sismologi-o-sismos-ton-62-richter-stin-italia-mpori-na-min-itan-o-kirios/68931

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ