• First Top Stories

    Σε εκλογικό συναγερμό θέτει τη ΝΔ ο Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Η εξουσία είναι αυτοσκοπός για την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τη διατηρήσουν, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στην πολιτική επιτροπή του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τη ΝΔ σε εκλογική ετοιμότητα, στέλνοντας μήνυμα στο Μαξίμου ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμο για εκλογές οποιαδήποτε στιγμή.

    Απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματός του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν υπάρχει θερινή ραστώνη, ενώ προανήγγειλε συνέδριο για τις 14 και 15 Δεκεμβρίου. Την προεδρία του συνεδρίου αναλαμβάνει ένας άνθρωπος που υπηρέτησε τη ΝΔ -όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης- ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε με δριμύτητα στην κυβέρνηση λέγοντας: «Ο Τσίπρας ας ετοιμάσει όσες φιέστες θέλει, οι πολίτες δεν τον πιστεύουν, τα ψέματα τελείωσαν». Επίσης, προέβλεψε πως είναι το τελευταίο καλοκαίρι του διδύμου Τσίπρα – Καμμένου στην εξουσία. Χαρακτήρισε κρίσιμους τους επόμενους μήνες και υποσχέθηκε ότι θα είναι κοντά στους πολίτες.

    Συμβούλεψε τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές πριν από τη ΔΕΘ, τονίζοντας μήπως έτσι θα βρει άλλοθι, για να γλιτώσει την επίσκεψή του στη Βόρεια Ελλάδα.

    Στον πανικό τους, συμπλήρωσε, ελπίζουν στην κυβέρνηση ότι οι ψηφοφόροι τάχα θα μπερδευτούν με τις τριπλές εκλογές τον Μάιο. Όμως, θα συντριβούν σε όλες τις αναμετρήσεις είπε.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη ότι όσο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ κυβερνούν την Ελλάδα, τόσο η χώρα θα θεωρείται αναξιόπιστη. «Οι πολίτες σκέφτονται πώς θα πάνε διακοπές και πώς θα πληρώσουν τους φόρους, και ο Τσίπρας βάζει γραβάτα και ετοιμάζει να πάει στο Καστελόριζο» είπε χαρακτηριστικά.

    Επανέλαβε πως η ΝΔ δεσμεύεται να δώσει ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «φοβάται την κρίση των νέων που ζουν στο εξωτερικό».

    Επαναλαμβάνοντας τις δεσμεύσεις της ΝΔ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας σε επιχειρήσεις και επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%.

    Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, είπε «πόσο παράλογο είναι να χαρακτηρίζονται ακροδεξιοί οκτώ στους δέκα Έλληνες που έχουν ευαισθησία για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» και συμπλήρωσε: «Αρκετά πια με αυτήν την καραμέλα, προσβάλλετε τους Έλληνες κ. Τσίπρα».



    ΣΧΟΛΙΑ