• First Top Stories

    Πρόκληση Τσαβούσογλου: Δεν λένε τίποτα στην Ελλάδα για τη Δυτική Θράκη

    • NewsRoom
    Τσαβούσογλου

    Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας


    Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με αφορμή την απόφαση του ΕΔΑΔ για την φυλάκιση του επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

    Σε συνέντευξή του σήμερα στο CNN Turk ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν συνάδει με άλλες αποφάσεις που έχει λάβει, δεν είναι έννομη και ότι η Τουρκία θα αντιταχθεί σε αυτή.

    Ως παράδειγμα έφερε την Ελλάδα, η οποία -όπως είπε- επίσης δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τη Δυτική Θράκη, και ακόμη απαγορεύουν στη «μειονότητα» να χρησιμοποιεί τη λέξη «Τούρκος».

    «Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς; Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου Τούρκος. Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ» δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τσαβούσογλου για Αιγαίο: Εκτός από τη διπλωματία και τα δικαστήρια, υπάρχει κι άλλη επιλογή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απειλεί με «περιπέτειες στη Μεσόγειο» ο Τσαβούσογλου: «Θα προστατεύσουμε τα τουρκικά συμφέροντα»



    ΣΧΟΛΙΑ