• First Top Stories

    Πού βρίσκονται σήμερα οι πρωταγωνιστές της διάσημης φωτογραφίας από τη Microsoft του 1978;

    • NewsRoom


    Μία από τις πιο εικονικές και αναγνωρίσιμες φωτογραφίες στην παγκόσμια ιστορία των επιχειρήσεων είναι αυτή του 1978 με τους υπαλλήλους της Microsoft να ποζάρουν σαν να βρίσκονται σε οικογενειακή συγκέντρωση.

    Η ιστορία της μετρά πολλά χρόνια. Ο Bob Greenberg, που απεικονίζεται στο κέντρο της φωτογραφίας, κέρδισε έναν ραδιοφωνικό διαγωνισμό μαντεύοντας το όνομα ενός δολοφονημένου προέδρου. H συνέχεια ήταν απλή: η παρέα της Microsoft συγκεντρώθηκε με αποκλειστικά δική της πρωτοβουλία γύρω από τον νικητή και κάπως έτσι απαθανατίστηκε η πιο διάσημη ομάδα του μετέπειτα τεχνολογικού κολοσσού.

    Στα αριστερά και τα δεξιά απεικονίζονται οι Bill Gates και Paul Allen, των οποίων η πορεία της ζωής τους είναι πασίγνωστη. Αλλά οι υπόλοιποι τι απέγιναν;

    Bill Gates…ο γνωστός

    gates

    Η Andrea Lewis έγινε συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και δημοσιογράφος

    andrea-lewis-became-a-fiction-writer-and-freelance-journalistΈφυγε από την εταιρεία το 1983 και πλέον είναι συνιδιοκτήτρια της Hugo House, ενός κέντρου φιλοσοφίας στο Seattle.

    Η Maria Wood μήνυσε τη Microsoft μόλις 2 χρόνια μετά τη συγκεκριμένη φωτογράφιση

    maria-wood-sued-microsoft-just-2-years-laterΗ Maria Wood ήταν λογίστρια στη Microsoft και μόλις 2 χρόνια μετά τη φωτογραφία μήνυσε την εταιρεία για σεξουαλική διάκριση. Η Microsoft συμβιβάστηκε και εκείνη σύντομα εξαφανίστηκε από το προσκήνιο για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

    Ο Paul Allen ακολούθησε τον Bill Gates – καθώς είναι συνιδρυτής της εταιρείας- και πλέον είναι το νούμερο 40 στη λίστα Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

    paul-allen-has-spent-his-billions-on-sports-teams-startups-and-much-moreO Bob O’Rear ασχολήθηκε με τη φάρμα βοοειδών του

    bob-orear-went-on-to-be-a-cattle-rancherΥπήρξε από τους πιο παλιούς υπαλλήλους της Microsoft. Η ιστορία του εντυπωσιακή, καθώς πριν άνηκε στο δυναμικό της NASA και ήταν μέλος της ομάδας Mission Control, που είχε επιτύχει την πρώτη προσελήνωση. Το 1983 έφυγε από τη Microsoft  και επέστρεψε στο Τέξας, την πατρίδα του όπου ασχολήθηκε με τη φάρμα και τα ζώα του.

    Ο Bob Greenberg έφυγε από τη Microsoft και έπειτα εργάστηκε στην Cabbage Patch Kids

    bob-greenberg-left-microsoft-then-worked-on-the-cabbage-patch-kidsΟ Bob Greenberg, ο τύπος ο οποίος κέρδισε το ραδιοφωνικό διαγωνισμό και στον οποίο στην ουσία οφείλεται η ιστορική φωτογραφία, έφυγε από την εταιρεία τρία χρόνια αργότερα, το 1981 και επέστρεψε στην οικογενειακή επιχείρηση Coleco, η οποία μετεξελίχθηκε σε Cabbage Patch Kid, εταιρεία με κούκλες, που αναδείχθηκε σε χρυσωρυχείο. Από το 2008 λέγεται ότι ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικών για μαθήματα γκολφ.

    Ο Marc McDonald έφυγε από τη Microsoft και επέστρεψε κάποια χρόνια αργότερα

    marc-mcdonald-left-microsoft-because-it-was-getting-big-but-ended-up-back-at-the-company-anywayΟ Marc McDonald ήταν ο πρώτος έμμισθος υπάλληλος της εταιρείας και όταν έφυγε το 1984, ο λόγος ήταν ότι η Microsoft ….μεγάλωνε. Στη συνέχεια πήγε σε μία άλλη εταιρεία του Paul Allen, την Asymetrix για να συνεχίσει κάποια χρόνια αργότερα στην Design Intelligence, την οποία όμως αγόρασε η Microsoft το 2000. Το 2011, αποχώρησε για δεύτερη φορά από τη εταιρεία και πλέον ανήκει στο δυναμικό της startup Thunder.

    Ο Gordon Letwin έμεινε στη Microsoft περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον…εκτός του Bill Gates

    gordon-letwin-stayed-with-microsoft-longer-than-anyone-other-than-bill-gatesO Gordon Letwin ήταν στην εταιρεία μέχρι το 1993. Ήταν προγραμματιστής και έφυγε επειδή ήθελε να απομακρυνθεί επιτέλους από την εταιρεία. Βέβαια, μέχρι τότε είχε ήδη γίνει εκατομμυριούχος. Πλέον, βρίσκεται στο ράντζο του στην Arizona και μαζί με τη σύζυγό του ίδρυσαν το φιλανθρωπικό κέντρο Wilburforce Foundation.

    Ο Steve Wood ίδρυσε την Wireless Services Corp

    steve-wood-went-on-to-found-wireless-services-corpΟ σύζυγος της Maria Wood, Steve Wood, έφυγε με τις χειρότερες συνθήκες από τη Microsoft το 1980 ωστόσο συνέχισε να εργάζεται σε εταιρείες του Paul Allen. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας Airnote και είναι επίσης εθελοντής πυροσβέστης.

    Ο Bob Wallace ήταν λάτρης των ψυχεδελικών ναρκωτικών και μετά τη Microsoft ίδρυσε τη δική του εταιρεία με λογισμικό υλικό

    bob-wallace-was-a-fan-of-psychedelic-drugs-and-founded-a-software-company-after-microsoftΟ Bob Wallace αφιέρωσε τα χρήματα από το μισθό του και αρκετό από το χρόνο του στην έρευνα για ψυχεδελικά ναρκωτικά ενώ ήταν και συνιδρυτής της Quicksoft. Πέθανε το 2012 από πνευμονία.

    Ο Jim Lane ίδρυσε τη δική του εταιρεία με λογισμικό υλικό

    jim-lane-went-on-to-do-his-own-software-companyΟ Jim Lane έφυγε από τη Microsoft το 1985 και ο θρύλος λέει ότι κατά την αποχώρησή του είπε ότι η “Microsoft μου τσάκισε τον ενθουσιασμό”. Στη συνέχεια άνοιξε τη δική του εταιρεία ωστόσο είχε υπάρξει παίχτης- κλειδί για τη συνεργασία της Microsoft με την Intel.

    Η φωτογραφία του 2008 με τους “πρωταγωνιστές” της Microsoft του 1978, λίγο πριν αποχωρήσει ο Bill Gates  από την εταιρεία.

    nowΑλλά ο Bill Gates λατρεύει να ξαναδίνει ζωή σε παλιές στιγμές. Απόδειξη αυτή η φωτογραφία του από το 1973 στο 2016.

    steve 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανατρίχιασαν όλοι από την περιφορά του νεκρού Μητροπολίτη στη Λαμία σαν άλλου Ελ Σιντ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η μεγάλη μάχη των σούπερ μάρκετ: Ο Σκλαβενίτης χτυπά Lidl – ΑΒ Βασιλόπουλος

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Theresa May στέλνει… φιλάκια από τις Βρυξέλλες!



    ΣΧΟΛΙΑ