• First Top Stories

    Πώς ο Κατρούγκαλος φέρεται σαν τον σύζυγο που δέρνει την γυναίκα του


    **Δεν ξέρω πώς είναι ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο σπίτι του, δηλαδή δεν ξέρω αν κακοποιεί αλλά διακρίνω κακοποιητική συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες. Φέρεται στους συνταξιούχους όπως ο σύζυγος που δέρνει τη γυναίκα του. Να εξηγηθώ. Είχα μια φίλη, τη Λιλή, η οποία ήταν πάντα μέσα στο φεμινιστικό κίνημα, αρσακειάδα με ταγάρι, ξέρετε αυτές που φεύγουν από το Ψυχικό για να πάνε βόλτα στον Κολωνό και το Μεταξουργείο. Η Λιλή μου είχε πει ότι ο σύζυγος που δέρνει ξεκινά από ένα χαστούκι και, αν δει ότι γίνεται αποδεκτό, γίνεται ακόμα πιο βίαιος. Όταν αντιληφθεί ότι η βία περνάει, την κάνει πιο συστηματική, πιο συχνή. Ενδιάμεσα έχει στιγμές μετάνοιας, δακρύων και τύψεων. Ο άνδρας που κακοποιεί συχνά εμφανίζεται με «δώρα συγγνώμης» για να εξιλεωθεί. Ορισμένοι στέλνουν μια ερωτική επιστολή.

    *Ως τέτοια επιστολή, ερωτικής φύσης στο πλαίσιο της συγχώρεσης, πρέπει να αντιληφθούμε την πρωτοβουλία του Γιώργου Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους. Αφού τους κακοποίησε ξανά και ξανά κόβοντας τις συντάξεις, έγραψε ένα γράμμα που θα τους το στείλει αρχές Οκτωβρίου. Βάλτε Νταλάρα στο πικάπ, ταιριάζει με την κλάψα, Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα και τα λοιπά. Ο υπουργός θα εξηγεί γραπτώς το τι και το πως για τις άδικες περικοπές, λες και ενδιαφέρεται κανείς να ακούσει εξηγήσεις. Θα λέει επίσης ότι η Νέα Δημοκρατία θα έκοβε πιο πολλά από τους συνταξιούχους. Δηλαδή αν ήταν σύζυγος που έδερνε τη γυναίκα του, θα της έγραφε: «αγαπημένη μου, μην κλαις και μην λυπάσαι που τις τρως, σε λατρεύω και σε σκέφτομαι, κι αν είχε για άντρα τον Μήτσο να ξέρεις ότι αυτός θα σου είχε σπάσει και τα δόντια και τα πλευρά. Είσαι τυχερή με το μαυρισμένο μάτι».

    *Η Λιλή μου έχει μιλήσει για πολιτικούς που δέρνουν τις γυναίκες τους στα αλήθεια. Ο ένας μάλιστα την είχε στείλει στο νοσοκομείο, στο Τζάνειο. Κανένας δεν μιλάει ανοιχτά για αυτές τις υποθέσεις. Μόνο όταν είχε τεθεί ζήτημα εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας ανασύρθηκε το θέμα, με κάποιον που έχει βαρύ χέρι και έχει επηρεάσει τον χαρακτήρα της θυγατέρας του. Φαίνεται η κακομοίρα ότι μεγάλωσε σε περιβάλλον με σφαλιάρες. Να ξεκαθαρίσω ότι για τον Κατρούγκαλο δεν έχω ακούσει κάτι, αυτά που γράφω περί κακοποίησης αφορούν μόνο τις πολιτικές επιλογές του.

    *Συνεχίζω με τον υπουργό Εργασίας ο οποίος με πολύ αστείο τρόπο θα ζητήσει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είπε ότι για πρώτη φορά δεν θα αμύνεται με τις απαιτήσεις των δανειστών και κάλεσε την αντιπολίτευση για «μη διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς. Προφανώς δεν έχει καταλάβει σε ποια θέση βρίσκεται, προφανώς δεν αποδέχεται τον ρόλο του. Μου είπε η Λιλή ότι συχνά οι άνδρες που κακοποιούν αντιστρέφουν τους ρόλους και εμφανίζουν τον εαυτό τους ως θύμα ή ως αμέτοχο στις πράξεις βίας. Να το ξέρει όμως ο υπουργός Εργασίας, έχει ρίξει πολύ ξύλο στους συνταξιούχους και αυτό δεν θα του το συγχωρήσουν ποτέ, όσα γράμματα και να στείλει.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/i-aristia-entelos-parexigimeni-ennia-stin-kivernisi-tis-aristeras/73615



    ΣΧΟΛΙΑ