• First Top Stories

    Τι νόημα έχει η σημερινή γενική απεργία; Κανένα νόημα!

    • Λώρη Κέζα
    Λώρη Κέζα

    Λώρη Κέζα. Δημοσιογράφος


    Μιλούν όλοι για την παράνοια του ΣΥΡΙΖΑ που εκδίδει ανακοινώσεις εναντίον της κυβέρνησης. Βλέπουν σε αυτό μια σχιζοφρένεια. Δεν μπορεί το ίδιο το κόμμα να διαμαρτύρεται για την εφαρμοσμένη πολιτική του κόμματος. Αυτή η διαταραχή δεν περιορίζεται στα γραφεία ενός και μόνου κόμματος. Πρόκειται για κοινωνία με διαταραγμένη αντίληψη της πραγματικότητας. Έγιναν εκλογές πριν 15 μήνες και ψηφίστηκαν με απόλυτη πλειοψηφία των κόμματα των Μνημονίων. Δεν ήταν επιλογή ΣΥΡΙΖΑ, ήταν επιλογή διακυβέρνησης σε σύμπνοια με τους Ευρωπαίους εταίρους, ήταν επιλογή επιβίωσης.

    Το Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ έλαβαν συνολικό ποσοστό 72,52. Να θυμηθούμε: οι μάσκες είχαν πέσει και όλοι μαζί ομονοούσαν ότι μπαίνουμε σε πρόγραμμα περικοπών και σε ιστορική περίοδο μαζικής φτώχειας. Μικρότερα εισοδήματα, λιγότερη πρόνοια, περισσότεροι φόροι. Το ίδιο πρόγραμμα έχουν όλα τα κόμματα, το πρόγραμμα των δανειστών με τις αποκλίσεις να υπάρχουν μόνο στη φρασεολογία. Αλλάζουν οι διατυπώσεις, από τρόικα βαφτίστηκαν θεσμοί, κι από θεσμοί χαϊδευτικά τριπλέτα.

    Μια ακόμα γενική απεργία παραλύει τη χώρα, μια απεργία οργανωμένη από συνδικαλιστικές παρατάξεις που συνδέονται με τα κόμματα που εφαρμόζουν τα Μνημόνια. Πρώτα τους ψηφίζουν, μετά τους μουτζώνουν. Θα πει κανείς ότι το δικαίωμα στην απεργία είναι ιερό και ότι πλήττονται εργασιακά δικαιώματα, καταργούνται επιδόματα, χάνονται θέσεις εργασίας. Ο κόσμος έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί. Φυσικά και έχει αρκεί να μην τους έχει ψηφίσει. Όποιος ψηφίζει κόμματα που στηρίζουν τα μέτρα των θεσμών, αποδέχονται τα μέτρα. Με την ψήφο. Με την πορεία και την απεργία ουσιαστικά δείχνουν ότι δεν έχουν συναίσθηση των πράξεών τους. Εκτός κι αν ζητούν συγχωροχάρτι από τον εαυτό τους.

    Τι νόημα έχει η σημερινή γενική απεργία; Κανένα νόημα. Δεν χρειάζεται να παραλύσει η χώρα για να ενημερωθεί η κυβέρνηση. Ξέρει η κυβέρνηση ότι υπάρχει δυσαρέσκεια, το ίδιο το κόμμα τα λέει. Εκτός κι αν η κυβέρνηση έχει και η ίδια γνωρίσματα σχιζοφρένειας. Κι αυτό πιθανό είναι, εκφράζει μια κοινωνία με βαριές ψυχώσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΤΩΡΑ: Κομφούζιο στους δρόμους. Δείτε που υπάρχει μποτιλιάρισμα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Διπλωματικό» επεισόδιο Γερμανίας-Τουρκίας: Φυλάκισαν Τούρκο βουλευτή – Απειλεί με αντίποινα ο Ερντογάν

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τσίπρας: Στον Πανάγιο Τάφο ο πρωθυπουργός



    ΣΧΟΛΙΑ