• First Top Stories

    ΠΝΟ vs κυβέρνησης: Ούτε βήμα πίσω οι ναυτικοί – Κορυφώνεται η κόντρα ανάμεσα στις δυο πλευρές

    ΠΝΟ


    Δύσκολες και χρονοβόρες αναμένονται να είναι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας τις επόμενες ημέρες.

    Στο τραπέζι των συζητήσεων, οι ναυτικοί έχουν θέσει το φορολογικό, ασφαλιστικό, καθώς και θέματα του συστήματος πρόνοιας.

    Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές «η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των δικαιωμάτων του κλάδου, η σχεδιαζόμενη και επιχειρούμενη υπερφορολόγηση των ναυτικών, η οποία θα αποτελέσει και το τελειωτικό κτύπημα, και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα».

    Ο υπουργός Ναυτιλίας, κ. Κουρουμπλής, δήλωσε: «Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι σεβαστές. Μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσα και κατά τη σημερινή συνάντηση στην ΠΝΟ, πιστεύω ότι έχουν εκλείψει οι λόγοι της απεργίας. Καλώ την ΠΝΟ να λάβει υπόψη τα πιεστικά ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στα νησιά, να επανεκτιμήσει τη στάση της, και να συμβάλλει άμεσα στη δρομολόγηση ενός πλοίου ανά γραμμή».

    Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή, η ΠΝΟ αποφάσισε να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, παρά τις σαφείς δεσμεύσεις που ανέλαβε προσωπικώς, αλλά και εκ μέρους της κυβέρνησης, ότι δε θα αλλάξει το φορολογικό καθεστώς των ναυτικών και ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα εξομοίωσης, όπως ισχυρίζεται η ΠΝΟ.

    Την ίδια ώρα η νέα 48ωρη απεργία των ναυτικών αποφασίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας.

    Οι ναυτεργάτες έχουν αποφασίσει να πάρουν μέρος και στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Πέμπτη, γεγονός που σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Παρασκευής.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Καραμούζης-Φραγκιαδάκης: Τι θα πουν με τους θεσμικούς επενδυτές στη Νέα Υόρκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς θα κινηθούν την Πέμπτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς-24ωρη απεργία ΓΣΕΕ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Motor Oil: Διάθεση 1,4 εκ μετοχών από Doson



    ΣΧΟΛΙΑ