• First Top Stories

    Γιός Γ. Γερολυμάτου: Αυτή είναι η απολογία που δεν τον έστειλε στη Φυλακή – Ποιο το «μοιραίο» λάθος του πεθερού του

    Αλέξανδρος Γερολυμάτος γιος Γερολυμάτου

    Αλέξανδρος Γερολυμάτος


    Στις τυπικές σχέσεις με τον πεθερό του («δεν γνώριζα τι τον απασχολεί, ούτε ποιοι του χρώσταγαν») και τη… χείρα βοηθείας που προσέφερε στον άνεργο παλιό του γνώριμο και πλέον προφυλακισμένο συγκατηγορούμενο του («μεσολάβησα στον πεθερό μου για να βρει δουλειά») στήριξε τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του ο γιος του δημοφιλούς τραγουδιστή Γιώργου Γερολυμάτου για να καταφέρει να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα ότι δεν έχει εμπλοκή σε κύκλωμα εκβιαστών.

    Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος τελικά έφυγε ελεύθερος το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου από το γραφείο της 25ης τακτικής ανακρίτριας και το Mononews αποκαλύπτει το απολογητικό υπόμνημα του 46χρονου, το οποίο, εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται πως ήταν ισχυρότερο από το σε βάρος του υλικό της δικογραφίας.

    «Ο γιος μου είναι κατά λάθος εμπλεκόμενος. Πιστεύω ότι όλα θα τελειώσουν αισίως», είχε δηλώσει ο Γιώργος Γερολυμάτος λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του γιου του, την οποία απέδωσε σε παρεξήγηση.

    Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απολογία του 46χρονου. Απολογούμενος για σωρεία κακουργηματικών πράξεων (συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών υλών, εκβίαση, οπλοκατοχή) ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος στις πρώτες γραμμές του απολογητικού του υπομνήματος μιλά για τις σχέσεις του με τον πεθερό του.

    «Ο Α.Π. είναι πεθερός μου και οι σχέσεις που διατηρούμε εδώ και πολλά χρόνια είναι ουδέτερες και τυπικές. Εργαζόταν στη ΔΕΗ και κατόπιν ως μεσίτης ακινήτων. Δεν φαινόταν να αντιμετωπίζει κάποια ιδιαίτερα προβλήματα αλλά και ποτέ δεν μετέφερε στην κόρη του ή σε μένα κάτι που να τον απασχολεί», υποστηρίζει, θέλοντας να καταδείξει με αυτόν τον ισχυρισμό ότι γαμπρός και πεθερός μοιράζονταν μόνο αδιάφορες σχέσεις κι όχι οποιασδήποτε φύσεως «δουλειά».

    Είναι κάτι που επαναλαμβάνει στο απολογητικό του υπόμνημα:

    «Αξίζει να σημειωθεί ότι ποτέ δεν ασχολήθηκα είτε άμεσα είτε έμμεσα με το μεσιτικό γραφείο του πεθερού μου, ούτε γνώρισα ποτέ τους πελάτες του ή τις όποιες οφειλές του οφείλονταν, ουδέποτε δε μου ανέφερε για τις αμοιβές που αποκόμιζε. Μου είχε δημιουργήσει δε την εικόνα ενός καλού μεσίτη».

    «Οι σημαντικές γνωριμίες του πεθερού μου»

    Πατέρας δύο ανήλικων διδύμων, ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος είναι ιδιοκτήτης γυμναστηρίου από το 2008.

    «Με τον Γ.Κ., τον οποίο γνώριζα από το 1997, μας συνέδεε μια καθαρά φίλαθλη σχέση, διότι συμμετείχε σε αθλητικούς αγώνες «fitness» ενώ ήμουν τότε αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης «ΝΑΒΒΑ», λέει στο απολογητικό του υπόμνημα για τον 49χρονο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος είναι ο μόνος από τους 3 συλληφθέντες που κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του.

    Ο παλιός του γνώριμος ήταν άνεργος και ο γιος του λαϊκού τραγουδιστή θέλησε, όπως λέει στο υπόμνημά του, να τον βοηθήσει να βρει δουλειά:

    «Ο πεθερός μου ήταν παλιά υποψήφιος Δήμαρχος στο Ιλιον Αττικής και είχε πολλές και σημαντικές γνωριμίες, τόσο διότι ασχολούνταν με τα κοινά, όσο και λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων. Λόγω των γνωριμιών του, ο συγκατηγορούμενος μου Γ.Κ. μου ζήτησε να μεσολαβήσω μεταξύ τους ώστε να βρει εργασία όντας άνεργος ή να μπορέσει να αποκτήσει άδεια για την παροχή υπηρεσιών security, μιας και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με την οικογένειά του αφού προσφάτως είχε αποβιώσει και η μητέρα του. Δεδομένου δε, του γεγονότος ότι ο πεθερός μου αναζητούσε προσωπικό γραμματειακής υποστήριξης και επίσης συνεργάτη ο οποίος θα συνέχιζε τις μεσιτικές του εργασίες, ενόψει της συνταξιοδότησής του, τους έφερα σε επαφή».

    Ο υιός Γερολυμάτος αρνείται ότι γνώριζε τους εκβιασμούς που κατά την αστυνομία έκανε ο 49χρονος σε κατασκευαστές ακινήτων και στενούς συγγενείς τους, προκειμένου να αναγκαστούν να πληρώσουν τα χρωστούμενα μεσιτικά στον πεθερό Α.Π.

    «Κατά την επίσκεψη του συγκατηγορούμενου μου Γ.Κ. στον αθλητικό μου σύλλογο – αναφέρει στο υπόμνημά του ο 46χρονος- μου ανέφερε ότι του πεθερού μου του οφείλονταν χρηματικά ποσά και ότι θα μπορούσε να τα εισπράξει για λογαριασμό του από τους οφειλέτες του διότι τον ενέπαιζαν. Όντας διατηρώντας τυπικές σχέσεις με τον πεθερό μου, δεν έδωσα την οποιαδήποτε σημασία και του ξεκαθάρισα πως ολωσδιόλου με αφορούν ή με απασχολούν οι επαγγελματικές δραστηριότητες του πεθερού μου. Καμιά περαιτέρω συζήτηση δεν διημείφθη μεταξύ μας επί του ζητήματος αυτού».

    Ο «κοριός» της αστυνομίας έχει καταγράψει τηλεφωνήματα του Γ.Κ. σε κατασκευαστές, τις συζύγους ή τα παιδιά τους να εκτοξεύει απειλές κατά της ζωής τους «εάν δεν πληρώσουν άμεσα τις οφειλές». Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος αιτιολόγησε ως εξής τηλεφώνημα του συγκατηγορουμένου του σε εκείνον στις 16 του περασμένου Νοέμβρη:

    «Πράγματι μου τηλεφώνησε ζητώντας να παραλάβει κάποιο συμπλήρωμα διατροφής (πρωτεϊνες).»

    Ο γιος του τραγουδιστή υποστηρίζει στο υπόμνημά του ότι ποτέ δεν παραβρέθηκε στις ιδιαίτερες συνομιλίες του πεθερού του με τον 49χρονο, τα δε φερόμενα ως θύματα και οφειλέτες τα έμαθε μέσα από τη δικογραφία μετά τη σύλληψή του.

    Το… μοιραίο λάθος του πεθερού

    Στο ίδιο μήκος κύματος είναι η απολογία και του πεθερού του 46χρονου. Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή σε κύκλωμα εκβιαστών και αποδίδει τη σύλληψη του σε ένα δικό του… μοιραίο λάθος.

    Στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρει:

    «Τον Γ.Κ. τον γνώρισα πριν από οχτώ – εννέα περίπου μήνες από τον γαμπρό μου Αλέξανδρο Γερολυμάτο. Συγκεκριμένα μια μέρα ο γαμπρός μου με κάλεσε στο τηλέφωνο και μου είπε ότι έχει ένα γνωστό του ο οποίος πηγαίνει στο γυμναστήριο το οποίο διατηρεί και εάν μπορώ να τον βοηθήσω να κάνει μία ανανέωση σε μία άδεια την οποία έχει για να μπορεί να εργάζεται ως προσωπικό ασφαλείας (Security). Λόγω της ευρύτερης ενασχόλησης μου με την πολιτική, κατά καιρούς δέχομαι στο γραφείο μου πάρα πολύ κόσμο οι οποίοι μου υποβάλουν διάφορα αιτήματα εργασίας. Ως εκ τούτου είπα στον γαμπρό μου να κλείσουμε ένα ραντεβού με τον Γ.Κ. και να περάσει από το γραφείο μου για να τον γνωρίσω και να μου πει το πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε.

    Με επισκέφθηκε κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού στο μεσιτικό μου γραφείο για να συζητήσουμε το πρόβλημα το οποίο αντιμετώπιζε και να δω εάν μπορώ να τον βοηθήσω.

    Την ημέρα που με επισκέφθηκε, εκείνη τη στιγμή μίλαγα στο τηλέφωνο με τον κατασκευαστή κ. Ν.Π. και με άκουσε που του ζητούσα να μου δώσει τα χρήματα τα οποία μου όφειλε ως νόμιμη μεσιτική αμοιβή. Εν συνεχεία έκλεισα το τηλέφωνο και μίλησα με τον Γ.Κ. σχετικά με την ανανέωση της άδειας Security. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης με ρώτησε εάν γενικώς μου χρωστάνε χρήματα οι πελάτες μου. Του απάντησα ότι σε γενικές γραμμές δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους πελάτες μου πέρα από μόνο δύο περιπτώσεις κατασκευαστών οι οποίοι δεν με έχουν πληρώσει για νόμιμη μεσιτική αμοιβή την οποία μου όφειλαν και επικαλούνται συνεχώς διάφορες δικαιολογίες.

    Ο Γ.Κ. εκείνη τη στιγμή μου πρότεινε, λόγω του ότι προφανώς ήθελε να καλοπιάσει για να του βγάλω την άδεια security, να αναλάβει αυτός ως γραμματειακή υποστήριξη να τους παίρνει συνεχώς τηλέφωνα και να τους πιέζει για να με πληρώσουν. Εγώ, σκεπτόμενος ότι δεν έχω τίποτα να χάσω και η αλήθεια είναι ότι δεν πολύ πίστεψα ότι μπορεί να καταφέρει κάτι, του είπα ότι εάν κατόπιν των τηλεφωνημάτων που αυτός θα έπαιρνε πληρωνόμουν από τους οφειλέτες μου, θα του έδινα 10% από κάθε ποσό που θα εισέπραττα. Έκτοτε του έδωσα αντίγραφα από τους δύο φάκελους τους οποίους είχα στο αρχείο μου με όλα τα στοιχεία των κατασκευαστών, τις μεσιτικές εντολές ανάθεσης και υπόδειξης τις οποίες είχαν υπογράψει, και τα εξώδικα τα οποία τους είχα αποστείλει μέχρι εκείνη την στιγμή.

    Με τον Γ.Κ. ουδεμία άλλη συμφωνία δεν είχαμε κάνει πέρα από τον να παίρνει συνεχώς τηλέφωνα και να ζητάει τα χρήματα που μου όφειλαν. Ουδέποτε είχαμε συμφωνήσει όταν αυτός θα έπαιρνε τηλέφωνα να απειλούσε τους πελάτες μου και ουδέποτε του έδωσα οιαδήποτε εντολή να τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό στο όχημα του Ν.Π. και ούτε το γνώριζα αυτό. Το μόνο λάθος το οποίο έκανα είναι ότι στην αρχή τελείως ανάλαφρα είπα στον Γ.Κ. ότι εφόσον παίρνει τηλέφωνα και πιέζει, εάν πληρωθώ, θα του δώσω λεφτά. Αυτό το μοιραίο λάθος με έκανε να μπλέξω και να αντιμετωπίζω βαρύτατες κατηγορίες για τις οποίες δεν έχω καμία απολύτως ευθύνη και γνώση.»

    Και ο πεθερός του γιου του τραγουδιστή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερολυμάτος: Ο γιος μου είναι «καθαρός» και οικογενειάρχης



    ΣΧΟΛΙΑ