• First Top Stories

    Ούτε βήμα πίσω η ΠΝΟ – Προκήρυξε νέα 48ωρη απεργία

    • NewsRoom


    Νέα 48ωρη παράταση της απεργίας της αποφάσισε το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου η ΠΝΟ. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια τουλάχιστον έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής. 

    Η νέα απεργία ξεκινά αύριο Παρασκευή στις 06:00.

    Αναλυτικότερα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα για άλλες δύο ημέρες, καθώς κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής της επιτροπής της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε τη συνέχιση της απεργιακής της κινητοποίησης, με νέα 48ωρη απεργία που θα ξεκινά την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, στις 06.00 και θα λήγει την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου το πρωί στις 06.00.

    Σε ανοιχτή επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, επανέρχεται διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει κανένα ζήτημα αύξησης της φορολογίας στο ισχύον φορολογικό καθεστώς των ναυτικών, ενώ όπως ξεκαθαρίζει στην ανακοίνωση «για τα άλλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο της ναυτοσύνης, το υπουργείο δεσμεύεται να συνεχίσει τις προσπάθειες για διάλογο, καλώντας τον κάθε φορά αρμόδιο υπουργό και την ΠΝΟ σε συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας».

    Συγκεκριμένα ο υπουργός αναφέρει και την προτεινόμενη ημερομηνία συνάντησης με τον υπ. Κοινωνικής Ασφάλισης, για την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τι νόημα έχει η σημερινή γενική απεργία; Κανένα νόημα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλαλούμ με τα πλοία: Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι ναυτικοί; – Τι απαντά η ΠΝΟ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΠΝΟ: «Φτάνει πια κύριε Υπουργέ!»



    ΣΧΟΛΙΑ