• First Top Stories

    Με στόχο την συμφωνία στις Βρυξέλλες ο Τσίπρας: «Μας ενδιαφέρει να τα κλείσουμε όλα»

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία αρχείο)


    Με στόχο την τεχνική συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ακόμα και πριν τις 20 Μαρτίου εργάζονται πυρετωδώς Αθήνα και δανειστές.

    Το κλίμα στους κόλπους του Μαξίμου μετά τις τελευταίες εξελίξεις έχει αλλάξει προς το καλύτερο και σήμερα το βλέμμα των κυβερνητικών στελεχών είναι στις Βρυξέλλες, επ’ αφορμή της Συνόδου Κορυφής και του euroworking group.

    Ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Βελγική πρωτεύουσα και όλες οι ελπίδες στρέφονται στις επαφές κορυφής που εκτιμάται πως θα έχει στο περιθώριο, δεδομένου ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάτι. Ωστόσο, πηγές καλά ενημερωμένες αναφέρουν πως ο στόχος της κυβέρνησης είναι με πολιτικές παρεμβάσεις «να αρθούν τα εμπόδια και να οδηγηθούμε σε συνολική συμφωνία».

    Μετά το χρέος τα μεσοπρόθεσμα και πλεονάσματα

    Με δεδομένο ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει δηλώσει ότι για να παραμείνει στο Πρόγραμμα θέλει δεσμεύσεις για την απομείωση του χρέους, αφού κλείσει το τεχνικό κομμάτι από την κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει η συζήτηση για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα και για το χρέος.

    «Μας ενδιαφέρει να τα κλείσουμε όλα» έλεγε χαρακτηριστικά πηγή της κυβέρνησης, ενώ όλοι περιμένουν την αντίδραση του Βερολίνου. Αξιοσημείωτο είναι ότι η παραμετροποίηση των μεσοπρόθεσμων, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ένταξη μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

    Τα μέτρα στη Βουλή μόνο με προϋποθέσεις για συμφωνία

    Στην προσπάθεια πάντως η κυβέρνηση να μην πάρει «μισή συμφωνία», ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται να δεχτεί να ψηφίσει μέτρα για μετά το 2019, παρά μόνο εφόσον υπάρξουν οι προϋποθέσεις.

    Άλλωστε, μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα θα αποτελέσουν «δόλωμα» στις επερχόμενες ψηφοφορίες για τους 153.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρεις οι ύποπτοι για τη δολοφονία του ταξιτζή στην Κηφισιά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιμένει η κακοκαιρία – Που θα εκδηλωθούν σφοδρές καταιγίδες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρήστος Μεγάλου: Στα γενέθλιά του αναλαμβάνει την Τρ. Πειραιώς – Όλο το παρασκήνιο της επιλογής του



    ΣΧΟΛΙΑ