• First Top Stories

    Η σκληρή αλήθεια του W. Buiter της Citi: «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ένα χρόνιο χάλι»

    Willem Buiter, Citigroup Citi

    Willem Buiter, επικεφαλής οικονομολόγος Citigroup


    «Η κατάσταση με την ελληνική οικονομία είναι ένα χρόνιο χάλι το οποίο πιθανότατα θα συνεχιστεί». Αυτή την απαισιόδοξη πρόβλεψη έκανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi, Willem Buiter, μιλώντας στο Bloomberg, αναλύοντας την κατάσταση στην Ελλάδα. 

    Ο κ. Buiter παρατήρησε πως η Ελλάδα θα έρθει αντιμέτωπη με ένα μεγάλο χρηματοδοτικό κενό αν δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο παραμένει διχασμένο εσωτερικά.

    «Το ΔΝΤ είναι εσωτερικό διχασμένο, διαφωνεί με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση και όλοι διαφωνούν με την Ελλάδα, η οποία είναι εσωτερική διχασμένη», ανάφερε χαρακτηριστικά ο οικονομολόγος της Citi. «Είναι ένα χρόνιο χάλι το οποίο πιθανότατα θα συνεχιστεί».

    Όπως τόνισε, υπάρχει ένα βραχυπρόθεσμο χρηματοδοτικό κενό, το οποίο πρέπει να κλείσει και αν το ΔΝΤ δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ως χρηματοδότης θα παραταθούν οι συνθήκες ασφυξίας στη ρευστότητα, μέχρι στο τέλος η Ευρώπη να κάνει τις συνηθισμένες παραχωρήσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιβιώσει για ένα με δύο χρόνια ακόμα.

    O επικεφαλής οικονομολόγος της Citi σημείωσε πως το μεγάλο χρηματοδοτικό κενό θα εμφανιστεί τον Ιούλιο, αλλά μπορεί να υπάρξουν εγχώριες εξελίξεις που θα επιταχύνουν τις διαδικασίες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Το ΔΝΤ επιμένει: «Η στήριξη προς την Ελλάδα δεν μπορεί να είναι άνευ όρων»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κρίσιμο τετ α τετ Μέρκελ – Ντράγκι: Στο επίκεντρο το ελληνικό ζήτημα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: PwC: Αισιόδοξοι οι CEOs για ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας



    ΣΧΟΛΙΑ