• First Top Stories

    Συνδικαλιστές ΠΟΕΔΗΝ για Πολάκη: “Κρύβεται ο Υπουργός του Facebook. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας”

    ΝΔ σε Πολάκη: Είσαι υπηρέτης της αντιεμβολιαστικής προπαγάνδας

    Παύλος Πολάκης


    Με σκληρές εκφράσεις και χαρακτηρισμούς οι επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία στηλίτευσαν τη σημερινή απουσία του Παύλου Πολάκη από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων. 

    “Καρπαζοεισπράκτορας, κάνει πολιτική μόνο μέσω Facebook, κρύβεται και στρουθοκαμιλίζει, θα πληρώσει ακριβά τις μαγκιές του”, είναι μόνο μερικά από τα φαρμακερά βέλη των εργαζομένων προς τον πολιτικό τους προιστάμενο.

    Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκαν -ερήμην τελικά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας – οι αγωγές της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της  Μιχάλη Γιαννάκου, με τις οποίες διεκδικούν συνολική αποζημίωση 200.00 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμιση από ανάρτηση του υπουργού στο Facebook.

    Ο κ.Πολάκης όχι μόνο δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλά δεν διόρισε ούτε δικηγόρο για να τον εκπροσωπήσει.

    Σε δηλώσεις τους, αμέσως μετά τη συζήτηση των 2 αγωγών, ερήμην του κ.Πολάκη, οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ ήταν φωτιά και λάβρα για τον απόντα υπουργό.

    “Καρπαζοεισπράκτορας…Θα πληρώσει ακριβά…”

    Μιχ. Γιαννάκος ,πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ : “Ο κ. Πολάκης στρουθοκαμηλιζει . Κρύφτηκε  σήμερα. Θα πληρώσει όμως πολύ  ακριβά τα ψέματά του. Ολα τα χρήματα που θα επιδικαστούν θα  διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία για την αγορά  υλικών και την εγκατάσταση ακτινοθεραπευτικών μηχανημάτων που δεν μπορεί να τα κάνει ο κ.Πολάκης. Με μαγκιές, ψέματα και λάσπη προσπαθεί να κρύψει  κάτω από το χαλί την κατάρρευση της δημόσιας υγείας που την πληρώνουμε με ανθρώπινες ζωές.Ως Υπουργός ξέρει μόνο να υπογράφει μνημόνια με το στυλό στο στόμα. Είναι ο καλύτερος καρπαζοεισπράκτορας.”

    Σταύρος Κουτσιουμπέλης ,πρώην πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ : “Η αλαζονεία δεν ταιριάζει σε ανθρώπους της Αριστεράς . Ο κ.Πολάκης  θα έρπεπε να έρθει στο δικαστήριοο και να ζητήσει έστω μία συγνώμη και να υπάρξει συμβιβασμός.”

    Χρήστος Παπαναστάσης :Γενικός Γραμματέας ΠΟΕΔΗΝ : “Ο κ.Πολάκης κρύφτηκε . Δεν  εμφανίστηκε να μας πει γιατί βρίζει την ΠΟΕΔΗΝ και τον πρόεδρός της . Οφειλε ως υπουργός Υγείας να είναι παρών και να δώσει εξηγήσεις. Το μόνο που ξέρει να κάνει είναι πολιτική μέσω Facebook.”

    “Λείπει γιατί κάπου αλλού… βρίζει…”

    Είναι ενδεικτικά τα όσα διημοίφθησαν στο δικαστήριο κατά την εκφώνηση της υπόθεσης, με την προεδρεύουσα να καλεί τρεις φορές τον εναγόμενο.

    Πρόεδρος: Ο κ. Παύλος Πολάκης; …. Δεν είναι εδώ ο κ.Πολάκης;

    Ακροατήριο: Κάπου αλλού θα βρίζει…

    Πρόεδρος: Η υπόθεση λοιπόν συζητείται απόντος του εναγόμενου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

     Ως μάρτυρας για τους ενάγοντες κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταυρος Κουτσιουμπέλης,  ο οποίος είπε πως όσα έγραψε ο κ. Πολάκης στην ανάρτησή του είναι ψευδή  και συκοφαντικά τόσο για την Ομοσπονδία όσο και για τον πρόεδρό της.

    “Στόχος μέσω της ανάρτησης ήταν να μειωθεί η αξιοπιστία της Ομοσπονδίας στην κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση. Ο υπουργός θα ήθελε διορισμένα συνδικάτα ,να μην ελέγχουν το κράτος”, κατέθεσε και πρόσθεσε : “Ο κ.Πολάκης ήταν χρόνια συνδικαλιστής και πρωτοστατούσε  σε κινητοποίησεις του κινήματος. Ως υπουργός όμως,δεν ανέχεται καμία κριτική. Είναι εριστικός.”

    Πρόεδρος: Δεν μας ενδιαφέρει το προφίλ του κ.Πολάκη.

    Μάρτυρας: Θα το ξέρετε ήδη…

    Σε ερώτηση εάν στη συνέντευξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στον Guardian που προκάλεσε την απάντηση Πολάκη,  υπήρχαν ψευδή  στοιχεία για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, ο κ. Γιαννάκος απάντησε:

    “Εάν υπήρχαν ο κ.Γιαννάκος θα είχε απολυθεί. Ο Πολάκης δεν θα ήταν τόσο μεγαλόψυχος. Οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις θερίζουν αυτή τη στιγμή.Πολλές φορές πλένουμε τα χέρια μας μόνο με νερό και τα σκουπίζουμε στις ποδιές μας”.

    Ο μάρτυρες ρωτήθηκε αν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ  είχε σχέσεις με τον κ. Βενιζέλο και τον κ.Γεωργιάδη όπως υπονοείται στην ανάρτηση του κ.Πολάκη.

    “Ποτέ ο κ. Άδωνις δεν μας συκοφάντησε. Η πολιτική αντιπαράθεση είναι θεμιτή, όχι όμως οι πολιτικές  επιθέσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση  χρησιμοποιούσε τις θέσεις των συνδικαλιστών που σήμερα όμως του δημιουργούν πρόβλημα.”

    Η δικηγόρος της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της Μαρία Τσίπρα  είπε πως τα χρήματα που θα επιδικαστούν ως αποζημίωση από το δικαστήριο θα διατεθούν στα νοσοκομεία και ότι οι ενάγοντες περιμένουν τη δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της.

    Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ήταν το Eurogroup o πολιτικός θάνατος του Τσακαλώτου;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Welt: Η Μέρκελ αποχαιρετά αθόρυβα τη λιτότητα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η κυβέρνηση υπόσχεται ξανά «ελπίδα», ΔΝΤ και Σόιμπλε συνεχίζουν να την «πυροβολούν»



    ΣΧΟΛΙΑ