• First Top Stories

    Συμμορίες Ρομά: Ψάχνουν θυρίδες τους για κοσμήματα και μετρητά

    Αλέξανδρος Αγγλούπας

    Αλέξανδρος Αγγλούπας


    Πανάκριβα κοσμήματα, πολύτιμους λίθους, επώνυμα ρολόγια και μετρητά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αναζητούν οι αρχές σε θυρίδες τραπεζών και σπίτια εμπλεκομένων στη συμμορία των Ρομά, μέλος της οποίας φέρεται (κατά το κατηγορητήριο) να είναι και ο γνωστός (και πλέον προφυλακισμένος) επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας.

    Οι μικρές περιουσίες αποτελούν τη λεία από τις κλοπές της περιβόητης συμμορίας. Τουλάχιστον από το 2015, φέρονται να «άδειασαν» 270 πολυτελείς κατοικίες, κυρίως στη βορειονατολική Αττική. Με τις πρώτες συλλήψεις εμπλεκομένων στις αρχές του περασμένου Νοέμβρη, οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν μόνο ένα μέρος των κλοπιμαίων.

    Στο… κυνήγι των κλοπιμαίων οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Ρέα Κατσιβέλη και Δημήτρης Φούκας, που διερευνούν την υπόθεση, αξιοποιώντας πληροφορίες, μαρτυρικές καταθέσεις και στοιχεία της δικογραφίας, έδωσαν εντολή στην αστυνομία να πραγματοποιήσει αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε σπίτια εμπλεκομένων αλλά και να ανοίξει τραπεζικές θυρίδες σε υποκαταστήματα δύο τραπεζών σε πέντε πόλεις της Ελλάδος.

    Εντοπίστηκαν κοσμήματα και χρήματα

    Από το πρωί, η αστυνομία, υπό άκρα μυστικότητα και σε μία παράλληλη επιχείρηση σε τρεις νομούς της Ελλάδας, πραγματοποιεί εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων και ανοίγει τραπεζικές θυρίδες σε τράπεζες, στις οποίες εκτιμάται ότι οι κάτοχοί τους έκρυβαν πανάκριβα κοσμήματα και μετρητά από τις κλοπές.

    Τα σπίτια που βρέθηκαν στο στόχαστρο είναι σε Ελευσίνα, Ασπρόπυργο, Λιόσια, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βέροια.

    Αλέξανδρος Αγγλούπας
    Αλέξανδρος Αγγλούπας

    Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί κοσμήματα μέσα σε πλαστικές σακούλες, χρήματα σε μετρητά, όπλα και μικρές ποσότητες ναρκωτικών. Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρονται στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

    Κατά τη διάρκεια της παράλληλης επιχείρησης εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας άνδρας που φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη συμμορία των Ρομά, εναντίον του οποίου είχε εδώ και καιρό εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

    Αρχές Νοεμβρίου είχαν γίνει οι πρώτες συλλήψεις εμπλεκομένων ενώ πριν από λίγες ημέρες συνελήφθη ένας εκ των φερομένων αρχηγών. Οι ανακριτές συνεχίζουν να διερευνούν την εμπλοκή αστυνομικών και κοσμηματοπωλών, κάποιοι εκ των οποίων έχουν ήδη κληθεί ως κατηγορούμενοι σε απολογία.

    Μεταξύ των πρώτων συλληφθέντων είναι και ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας. Μετά την απολογία του τον περασμένο Νοέμβριο είχε κριθεί προφυλακιστέος. Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει αίτημα να αποφυλακιστεί και το προσεχές διάστημα αναμένεται η απόφαση της Δικαιοσύνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαρινόπουλος: Τα χαμόγελα της επόμενης μέρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αναφέρει η απόφαση του Πρωτοδικείου για τη Μαρινόπουλος (και γιατί περνά σε δεύτερη μοίρα)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση Σώρρα: Τον μήνυσε Έλληνας δημοσιογράφος από την Αμερική!



    ΣΧΟΛΙΑ