• First Top Stories

    Σε μέτρα 3,6 δισ. επιμένουν οι θεσμοί – Τι εκτιμά η ελληνική πλευρά

    Βελκουλέσκου


    Μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, που αφορούν περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου απαίτησαν ξανά οι θεσμοί κατά την τετράωρη συζήτηση τους με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, με την οποία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος διαβουλεύσεων με το κουαρτέτο για τα μέτρα και τα αντίμετρα της περιόδου ως το 2020.

    Από την πλευρά της, η κυβέρνηση παρουσίασε  τις προτάσεις της. Όπως δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχος, «ορισμένα μέτρα είναι σε πολύ καλό δρόμο, σε κάποια άλλα ζητούν τεχνικές λεπτομέρειες, σε κάποια άλλα διαφωνούν».

    Η κυβερνητική πηγή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, οι τελικές απαιτήσεις να είναι μικρότερες. Σημείωσε χαρακτηριστικά μάλιστα πως οι προβλέψεις και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, όπως αναφέρεται και στην έκθεσή του, δεν έχουν ενσωματώσει τα στοιχεία μετά το Νοέμβριο. «Αυτή η συζήτηση θέλει χαρτί και μολύβι», πρόσθεσε.

    Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει μείωση των συνολικών απαιτήσεων στη βάση καλύτερης επίδοσης στο μέτωπο του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2016.

    Όλα τα θέματα παραπέμπονται από αύριο στα τεχνικά κλιμάκια και η συζήτηση σε επίπεδο υπουργών δεν αναμένεται να επαναληφθεί πριν την Παρασκευή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο έρχεται «από το παράθυρο» – Δεν ψηφίζουμε τα «μέτρα Τσίπρα» (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Καραμούζης: Επέστρεψε η αβεβαιότητα λόγω των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Α. Τσίπρας: Απολύτως εφικτό να έχουμε τεχνική συμφωνία μέχρι το Eurogroup



    ΣΧΟΛΙΑ